Koprivničke rukometašice su u tjednu nakon povratka s Kupa tek jedan dan predahnule i vratile se treninzima te obavezama u prvenstvu koje su im preostale. Prvi od preostala dva izazova u domaćoj ligi bio je onaj u Zelini na koji su se uputile danas kako bi odigrale 25. kolo 1.HRL za žene. Trener Goran Mrđen danas u sastavu zbog ozljeda ponovno nije bilo Buljan, Kalaus, Popović i Ilyne, a trener Goran Mrđen na gostovanju u Zelini nije mogao računati ni na Nikolinu Zadravec zbog bolesti te Korinu Karlovčan koja je danas promovirana u stručnu prvostupnicu ekonomije. Prvotimkama su se stoga pridružile i mlade Strugar, Međurečan te vratarka Nika Galinec. Utakmicu su zaključile još jednom uvjerljivom pobjedom i rezultatom 26:35, poluvrijeme 16:21.

Prvih sedam minuta igralo se gol za gol, pogađale su Koprivničanke, ali ni igračice Zeline nisu propuštale priliku pa je čak u tri navrata rezultat bio izjednačen (2:2,3:3.4:4). Počele su se podravkašice nakon toga odvajati najprije na dva, potom i tri pogotka razlike. Nakon 16 minuta Stelmakh pogađa za 10:14, a u nastavku povećavaju odabranice Gorana Mrđena rezultatsku prednost i do +7. Bilo je ipak nešto manje pokretljivosti u obrani pa su do kraja poluvremena smanjile igračice Zeline zaostatak, a Podravka je nakon prvih 3o minuta na odmor otišla s rezultatom 16:21.

U drugom poluvremenu i dalje odličan otpor pružale igračice Zeline. Od 40. minute iskusne podravkašice krenule su ponovno povećavati svoju prednost. Serijom 3-0 odlaze ponovno na +7 čime su dvadeset minuta prije kraja i potvrdile da i ove bodove žele sigurno donijeti u Koprivnicu. Deset minuta prije kraja zabija Mugoša iz kontre, a rezultat je 22:32. Trener je i ovoga puta mogao dati priliku i mladim igračicama Dunji Međurečan, Lani Strugar te vratarki Niki Galinec. Podravka je i u današnjem susreta došla do željene pobjede 26:35 i nova dva boda u prvenstvu. Slijedi posljednji ogled s Kokom na domaćem terenu koji je na rasporedu sljedeći vikend. Nakon utakmice izjave su dali trener Goran Mrđen te kružna napadačica Sara Šenvald.

Trener Goran Mrđen//foto: Ivan Brkić//RK Podravka

Kako smo i najavljivali fokus mora do kraja biti na maksimumu. Vidi se da nismo odigrali obranu na nekom nivou, posebno prvo poluvrijeme, ali vidi se isto tako i da smo kvalitetnija ekipa i mirno smo to priveli kraju i pobijedili. Neke stvari su bile dobre, neke za zaborav, ali to je tako, sigurno je da smo još uvijek pod dojmom Kupa iako to tako ne bi trebalo biti – zaključio je trener Goran Mrđen. 

Sara Šenvald u skoku//foto:Ivan Brkić//RK Podravka

Čestitam ekipi Zeline na dobroj utakmici. Mi smo danas opravdale ulogu favorita i sve su igračice dobile priliku i minutažu na terenu. Sada se u dobrom raspoloženju okrećemo posljednjoj utakmici sezone koja je na rasporedu sljedeći tjedan protiv varaždinske Koke – zaključila je Šenvald. 

Zelina: Antolić, Kranjec 1, Grbavac, Čaleta 1, Šelko, Madžarac, Tokić, Gudek 7, Bikić 7, Smiljanić 2, Šimunec. Bešker 2, Mrazović 2, Burić, Vučković 4, Marković.

Podravka Vegeta: Tucaković(5), Dumanska(8), Galinec(2); Turk 1, Strugar 1, Milošević 4, Gudelj 3, Milosavljević 2, Mugoša 5, Franušić 1, Međurečan 1, Šenvald 6, Stelmakh 6, Barišić 2, Pavković 3. Trener: Goran Mrđen.

Foto: Ivan Brkić