Rukometašice Podravka Vegete su u Koprivnici uvjerljivo slavile u 1. kolu DELO Lige prvakinja protiv Budućnosti Bemax, rezultatom 29:22, poluvrijeme 22:12. Danas su u redovima Podravka Vegete najučinkovitije bile Kalaus i Milosavljević, svaka s po 6 pogodaka i Ilyna koja je zabila pet. U redovima Budućnosti to je bila Maslova s osam pogodaka.

 

Foto: Ivan Brkić

Otvara vodstvom na domaćem terenu Podravka Vegeta, zabila je Milosavljević. Do treće minute Podravka Vegeta ima vodstvo 3:1. Jaka je obrana Podravkašica u prvom dijelu no Budućnost je u prvim minutama još držala korak. U 10. minuti uslijedio je prekršaj na Milosavljević za isključenje u redovima Budućnosti, a nakon toga Kalaus precizna sa sedam metara. Ključan je to momenat nakon kojeg Podravka odličnom reakcijom Mugoše koja zabija na prazan gol prvi puta odvodi ekipu na +3. Nakon toga je uslijedila prava mala golijada uz raspoložene Kalaus, Milosaljević i Mugošu koje tjeraju trenericu Bojanu Popović da sredinom poluvremena zove minutu odmora Podravka Vegeta je tada već na +5, rezultat je 10:5. Ni nakon time outa nisu se uspjele probuditi gošće što je odlično odgovaralo odabranicama Nevena Hrupeca koje su pokazale karakter i do kraja poluvremena osigurale veliku prednost od +10 pogodaka. Ekipa je na odmor otišla uz rezultat 22:12.

U drugom dijelu gotovo šest minuta bez pogodaka na obje strane, a onda Budućnost zabija. Padalo je puno manje pogodaka s obzirom da su obrane bile čvrste no u Podravkinim je redovima bila manje agresivno u drugom dijelu, ali razbranila se i Dumanska. Sredina drugog dijela označila je 25:16 no vraćaju to Podravkašice ponovno na +10. Cure su na kraju slavile pred domaćom publikom 29:22 i upisale prva dva boda u Ligi prvakinja što znači da sada mogu dobro odmoriti i pripremiti se za nove izazove koji su na rasporedu već u utorak kada se igra prva utakmica prvenstva sa Zrinskim na domaćem terenu, a nakon toga slijedi i novi ogled Lige prvakinja s mađarskim Ferencvarošom u subotu.

Trener Neven Hrupec je čestitao curama na konferenciji koja se održala odmah nakon utakmice i dodao.

Jako sam sretan jer sada već mogu znati što sve mogu očekivati od moje ekipe. Čestitam im još jednom na odličnoj igri, posebno u prvom poluvremenu. Čestitam i Bojaninoj ekipi jer mislim da je ovo bila kvalitetna utakmica i da smo i jedni i drugi vidjeli na čemu još moramo raditi, ali s druge strane mislim da trebamo biti optimistični i već krenuti s pripremom za novi ogled – zaključio je trener Neven Hrupec. 

Larissa Kalaus je također čestitala svojoj ekipi i nastavila.

Ponosna sam, posebno na ono kako smo igrale u prvom poluvremenu. U našoj je ekipi puno novih igračica i neke od njih su po prvi puta iskusile Ligu prvakinja. U drugom smo dijelu bile malo manje agresivne u obrani pa je takav i rezultat. Jedno je sigurno, imamo razlog biti optimistične i sa željom se boriti u svakoj sljedećoj utakmici koja dolazi – rekla je Larissa nakon utakmice. 

ŠSD Josip Samaržija Bepo  Gledatelji: 350  Suci: Bačković/Palačković Delegat EHF-a: Soos Balazs

Podravka Vegeta: Tucaković, Dumanska (11), Zadravec 1, Turk 2, Kalaus 6, Karlovčan 1, Popović 1, Milošević, Milosavljević 6, Mugoša 3, Buljan, Šenvald, Ilyna 5, Milić 1, Stelmakh 1, Bazaliu 1. Trener: Neven Hrupec

Budućnost Bemax:Babović (6),Kadović(1) Čorović, Mitrović 3, Pletikosić 4, Zrnić, Marsenić, Brnović 5, Bulatović, Maslova 8, Andjusic, Pavičević 2, Vukčević, Krivokapić. Trenerica: Bojana Popović

Foto: Ivan Brkić