Škola rukometa Podravka Vegete imala je podosta aktivnosti u vikendu koji je iza nas. Kako bi stvari bile jasnije, spomenimo da Podravka 2 u svojoj 1. HRL U16 – Sjever nastupa s dvije ekipe. Jedna se zove Podravka 1 koju čine djevojke iz Podravke 2 rođene 2004/05. godine. Ovo je službeno njihova liga. Druga ekipa se zove Podravka 2, a to su cure rođene 2006/07. godine iz Podravke 3 koje ovu ligu igraju protiv starijih cura kako bi skupile bolje iskustvo i imale više jačih utakmica.

Podravku 2 vodi Đurđica Zečević, a u nedjelju 8. studenog u domaćoj dvorani Gimnazije Fran Galović igrale su dvije utakmice. Tim utakmicama počelo je natjecanje u kadetskoj ligi koja će se, kao i do sada, odigravati u dvije faze. Prva je natjecanje po regijama (sjever, zapad, jug), a druga je sama završnica PH gdje dolaze po četiri prvoplasirane ekipe iz regionalnog natjecanja.

Na otvaranju natjecanja protivnice su bile dvije slavonske ekipe – Brod iz Slavonskog Broda i Multinorm iz Cerne. U obje utakmice naše su djevojke pokazale svoju kvalitetu u svim aspektima rukometne igre što je rezultiralo visokim pobjedama u oba susreta. Uz kontinuirano dobru igru u napadu pokazale su i određeni napredak u izvršavanju obrambenih zadataka na čemu u zadnje vrijeme pojačano rade na treninzima.

– Čestitam svojim djevojkama na prvim ovogodišnjim kadetskim bodovima, a u mislima smo sve zajedno sa Leom (Hrupec) i Dunjom (Mađurečan) kojima želimo što brži oporavak od ozljeda – poručila je trenerica Zečević.

Podravka 1 (golovi zbrojeni): Megerle 16, Strugar 12, Đuranek 1, Stručić 13, Sever 6, Besedić, Crnjak, Balaško 4, Dedi 7, Smolak 3, Perić 8, Žganjar 1, Galinec

1.HRL U16 – Sjever; Koprivnica, 8. studeni 2020.
Podravka 1 – Multinorm Cerna 39:23 (19:11)
Podravka 1 – Brod 32:18 (18:13)

PODRAVKA 3

Istog dana s istim protivnicama igrale su i djevojčice Podravke 3 koje vodi Nenad Smiljanec. Iako je to natjecateljska liga dvije godine starijih djevojčica, odlično su se snašle s protivnicama iz Slavonskog Broda i Cerne.

Domaće igračice su od samog početka prve utakmice s ekipom Brod iz Slavonskog Broda krenule vrlo angažirano i motivirano te je u šestoj minuti prednost na semaforu bila jedan razlike u korist Koprivničanki 4 : 3. No, gošće iz Broda uviđaju da bez dodatnog napora neće uspjeti pobijediti pa koristeći svoje veće iskustvo i znanje u slijedećih deset minuta rade 4 : 0 te vode rezultatom 8 : 4. Brođanke do konca poluvremena polako povećavaju svoju prednost i na odmor odlaze rezultatom 13 : 6. Tijekom drugog poluvremena gošće održavaju svoju prednost i na kraju pobjeđuju 15 : 23.

Druga utakmica s ekipom Multinorm Cerna donosi puno više uzbuđenja od prve. Gošće iz Cerne u startu vode 2 : 0, nakon čega domaća ekipa mijenja svoju ‘krvnu sliku’ i malo – pomalo, sustiže protivnice te prelazi u vodstvo u 12. minuti rezultatom 8 : 4. Djevojke iz Cerne povećavaju svoj angažman u igri i nastoje preokrenuti rezultat, što im u 20. minuti i uspijeva te vode rezultatom 13 : 12. Do kraja poluvremena Koprivničanke prelaze u vodstvo 16 : 14 da bi poluvrijeme ipak završilo izjednačenjem 16 : 16.

U drugom poluvremenu gostujuće igračice koriste svoje iskustvo pa igraju žešće i agresivnije u obrani te uz par tehničkih grešaka domaćih prelaze u vodstvo 24 : 19 u 35. minuti.  Podravkine igračice ne posustaju i nastoje preokrenuti utakmicu te u dva navrata uspijevaju doći na – 2 gola razlike (26 : 24 i 30 : 28), no djevojke iz Cerne uspijevaju održati stečenu prednost i utakmicu završavaju pobjedom 29 : 33.

– Već ovo prvo odigrano kolo s djevojčicama starijeg uzrasta je pokazalo da je ova liga za naše igračice pun pogodak, jer igraju s bržim, fizički jačim i većim, odnosno starijim protivnicama, koje će u svakoj utakmici iz njih izvlačiti maksimalni angažman, što neminovno dovodi do dizanja kvalitete i bržeg napredovanja u igri – kazao je Nenad Smiljanec nakon utakmice.

1.HRL U16 – Sjever; Koprivnica, 8. studeni 2020.

Podravka 3 – Brod 15:23 (6:13)
Podravka 3 – Multinorm Cerna 29:33 (16:16)