Rukometašice Podravke Vegete su upisale pobjedu i na gostovanju u Splitu gdje su odigrale redovno 7.kolo 1.HRL za žene protiv ŽARK Splita i upisale pobjedu 23:49. Danas su baš kao što su i prethodno najavile ozbiljno pristupile u obrani i stvorile puno prilika za postizanje lakih pogodaka iz kontri i polukontri. S obzirom na snagu domaće ekipe ŽARK Split to je bilo i za očekivati jer se radi o mladoj ekipi koja nema velik broj igračica te je u teškim okolnostima pronašla snagu i nastavila svoj put u 1.HRL za žene. Danas je u redovima Podravke najviše pogodaka zabila Šimara, čak 13, po šest su zabile Zadravec i Šenvald, a pet Katarina Pandža. Vrijedi pohvaliti i našu Taru Đelekovčan koja je odradila svoje prvo duže gostovanje sa seniorkama i u obje utakmice dobila svoju minutažu te zabila ukupno četiri pogotka. Vratarke Tucaković i Bešen su upisale svaka po sedam obrana. Nakon utakmice izjave su dali trener Ivica Obrvan i Tara Đelekovčan, osvrnuvši se na dvostruki program u Dalmaciji.

Team time out//foto:RK Podravka

Rezultatski je bilo očekivano. Jučerašnja utakmica protiv Dalmatinke je bila puno jača i u prvih petnaestak minuta je domaćin pružao puno jači otpor. Cure su tako bile natjerane na jaki angažman koji je zadnjih 45 minuta poslužio kao jedan jako dobar trening te smo na kraju mogli biti zadovoljni rezultatom i utakmicom. Danas, ipak skromnija ekipa Splita nije pružala ni približan otpor te nije bilo nikakve napetosti. Ovo su dva daleka putovanja i ta smo gostovanja sada riješili i po prvi puta u ovoj sezoni proveli malo više vremena zajedno na putu te je bez obzira na utakmice koje su imale određene zadatke ovo bio i svojevrsni team building. Moram reći da je bila stvarno dobra atmosfera i siguran sam da od ovog putovanja imamo višestruku korist – zaključio je trener Obrvan. 

Tara Đelekovčan, 7.kolo sa Splitom//foto:RK Podravka

Čestitam curama na dvije uvjerljive pobjede. Prvu utakmicu smo igrali protiv Dalmatinke i iako smo loše ušle u utakmicu, kasnije je sve sjelo na svoje mjesto. Poboljšale smo obranu i krenule zabijati iz kontre i polukontre te na kraju uvjerljivo slavile.

U utakmicu sa Splitom smo od prve minute ušle ozbiljno i obrana je bila kroz cijelu utakmicu dobra zbog čega smo s kontrama i polukontrama i uz odlične golmanice napravile veliku razliku. Trener mi je u obje utakmice dao priliku da igram i ja se samo nadam da sam to povjerenje opravdala – rekla je Đelekovčan.

ŽARK Split: Bužančić(1), Crnjak(4); Kremer, Macan, Nejašmić 1, Budić, Đolonga 1, Pauk, Kljaković Gašpić 6, Strugar 1, Čukušić 5, Marendić 9. Trener: Ljubo Vukić.

Podravka Vegeta: Tucaković (7), Bešen (7); Zadravec 6, K. Pandža 5, Popović 1, Franušić 3, Mrđen, Kalaus Žulj 1, Đelekovčan 3, L. Kalaus 3, Šenvald 6, Hananh 3, Šimara 13, A.Pandža 2, Mamić 3.Trener: Ivica Obrvan