Nakon što su se brončane kadetkinje vratile s državne završnice na redu su djevojčice koje se u ovoj sezoni natječu u 1.HRL U-14, a koje vodi trenerica Snježana Petika. Naše mlade podravkašice za plasman na ovogodišnju završnicu moraju proći kvalifikacije sa ŽRK Brodom. Put su otvorile uvjerljivom pobjedom 34:23 na domaćem terenu gdje je ekipu predvodila Dora Ferčec koja je zabila deset pogodaka, od čega su tri bili sedmerci.

Naše djevojčice su od prve minute nametnule svoj ritam i pobjedu nisu dovodile u pitanje. Bile su efikasne, borbene u obrani i presjekle velik broj protivničkih lopti. Gotovo cijelo drugo poluvrijeme dolazile u prilike iz polukontri i kontri, a ništa i nije bilo teško uz sjajnu podršku navijača. Sada im slijedi još jedna kvalifikacijska utakmica u Brodu koja je na rasporedu 16. travnja s početkom u 11.00 sati u Sportskoj dvorani Brod.

Igračica utakmice bila je Dora Ferčec iz redova Podravke dok je iu redova gošći najbolja bila Nika Batinić.

Dora Ferčec(lijevo) i Nika Batinić (desno)/igračice utakmice

Nakon utakmice svoje dojmove su ispričale kapetanica ove ekipe Klara Jakupanec te Jana Miklić koja je u prvoj kvalifikacijskoj utakmici zabila osam pogodaka.

Jako sam zadovoljna igrom cura. Mislim da smo si dosta olakšale posao uoči odlaska na gostovanje zbog dosta dobre razlike koju smo napravile na domaćem terenu – rekla je Jana Miklić. 

Kapetanica Klara Jakupanec također je bila ponosna na svoju ekipu te je dodala.

Bile smo motivirane i ovo je rezultat. Čeka nas još jedna kvalifikacijska utakmica u Brodu i moramo ponovno dobro odigrati kako bi potvrdile mjesto na državnoj završnici u Poreču – rekla je Klara Jakupanec.