Rukometašice Podravke upisale su i 13. pobjedu u 1.HRL za žene.  Danas su na domaćem terenu pobijedile Split 2010 s uvjerljivom razlikom uz konačan rezultat 30:13, poluvrijeme 16:7. Podravkašice su prvi dio utakmice otvorile u malo sporijem ritmu od onog na koji smo naviknuti iz europskih utakmica no vrlo brzo su se naše djevojke rezultatski odlijepile i sredinom poluvremena krenule su uvjerljivije graditi svoju prednost. Na poluvrijeme su djevojke otišle s uvjerljivim plusom i rezultatom 16:7.  

U drugom poluvremenu djevojke su nastavile u dobrom ritmu i povećavale svoju prednost. Sve igračice iz zapisnika dobile su svoje minute na terenu te su podravkašice zasluženo slavile 30:13. 

U srijedu nas čeka utakmica na domaćem terenu protiv Koke u 18 sati, a u nedjelju nas čeka zahtjevno gostovanje 4.kola Europske lige u Norveškoj kod Storhamara. 

U redovima podravkašica danas su najviše zabile Katarina Pandža i Ana Pandža svaka po 5 pogodaka, a po četiri su dodale Šimara, Đelekovčan i Vuković. 

Tara Đelekovčan//foto: RK Podravka

Čestitam curama na pobjedi i curama iz Splita na današnjoj dobroj utakmici. Možda smo ušle malo lošije u igru, ali na kraju se sve posložilo. Bila je to dobra priprema za nastavak hrvatske lige i nadolazeće Europske lige. U srijedu nas očekuje utakmica protiv Koke na domaćem terenu, a za vikend idemo u Norvešku – rekla je Tara Đelekovčan. 

Nova očekivana dva boda, ali ovo je bila jedna uspavanka od utakmice u kojoj nije bilo tempa i nije bilo kako bih ja želio što se tiče same prezentacije igre i koristi od utakmice, prije svega u napadu. Malo nas je ovaj ritam nakon europskih utakmica gdje smo bili maksimalno fokusirani na rad preko tjedna pa za vikend jaku europsku utakmicu, odmaknuo od hrvatske lige koja je ruku na srce, osim nekih, manje izazovna. Ipak mora biti izazovna zbog toga jer nam to treba biti bitno u segmentu treninga i onoga što želimo dobiti u obrani i napadu. Pobijedili smo uvjerljivo i sve su igračice igrale zavidan broj minuta te se nitko nije povrijedio što je najvažnije. Okrećemo se sljedećem tjednu kad imamo utakmicu s Kokom i teško gostovanje u Norveškoj – rekao je trener Ivica Obrvan. 

Podravka Vegeta: Tucaković (4), Bešen(5), Galinec(3); Zadravec 3, Vuković 4, Pandža K. 5, Popović, Franušić 1, Đelekovčan 4, Kalaus L. 1, Kalaus Žulj, Šenvald 2, Vuljak 1, Šimara 4, Pandža A. 5 Trener :Ivica Obrvan

Split 2010: Mijić, Fradelić 2, Nejašmić, Maleš 2, Rubić 3, Babić 1, Hudoletnjak 3, Stilinović, Marendić 1, Pavković, Ercegović 1. Trener:Ljubo Vukić