Solidarnost na djelu 2020. ime je akcije Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, a ista se provodi u cijeloj Hrvatskoj. Ovogodišnja akcija provodi se prod nazivom Ne dvoji. Za drugog izdvoji! S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju ovogodišnja akcija provodi se po malo drugačijim uvjetima. Trajanje akcije je od 8. do 31. listopada.

Svrha prikupljanja sredstava u ovogodišnjoj akciji je kupnja sportske obuće za djecu školskog uzrasta slabijeg imovinskog stanja. Dosad su se obilazila kućanstva i prikupljala sredstva, a ove godine sredstva će se skupljati preko bonova zahvalnosti u apoenima od 1 i 5 kuna.

Ovoj akciji pridružio se i Rukometni klub Podravka Vegeta koji je donirao određenu svotu novca kako bi pomogao djeci slabijeg imovinskog stanja. Naše rukometašice, kao i članovi stožera te Uprave s radošću su se odazvali na ovaj humanitarni apel.

Svi voljni pomoći moći će to učiniti na štandu na središnjem koprivničkom trgu od 8. do 12. listopada od 8 do 12 sati. Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica distribuirat će bonove u osnovne i srednje škole te vrtiće, u tvrtke i općine, a do bonova će se moći i na akcijama prikupljanja hrane za korisnike Socijalne samoposluge. Isto tako, bonove možete nabaviti i u prostorima GDCK Koprivnica na adresi Braće Radić 7, Koprivnica.

Također, sredstva možete uplatiti na novootvoreni žiro račun akcije ‘Solidarnost na djelu’ IBAN: HR 0323860021552005648. Ukoliko želite preuzeti bonove možete kontaktirati broj (048) 342-193 ili (048) 342-177.

Naslovna fotografija: Ivan Brkić