Bianca Maria Bazaliu je mlada rumunjska reprezentativka u dobi od 23 godine. Visoka je 183 cm i igra na poziciji lijevog vanjskog i u ovom trenutku je igračica rumunjskog CSM Bucuresti.

Biancin prvi profesionalni klub je bio u njezinom rodnom gradu, LPS Slatina. Nakon toga je pet sezona provela u CSM Bucuresti. Jednu sezonu zaigrala je za Brasov te se 2020. godine ponovno priključila rumunjskom timu u kojem je provela najveći dio svoje sportske karijere.

S jednim od najboljih rumunjskih klubova, koji je već dugi niz godina u samom vrhu europskog rukometa, CSM Bucuresti, osvojila je Ligu prvakinja 2016. U ovom elitnom natjecanju je s aktulanim klubom u 2017. i 2018. godini osvojila treće mjesto.

Ova je mlada Rumunjka i osvajačica zlatne medalje na vrlo jakom turniru koji se pod pokroviteljstvom IHF-a održava svake godine u Bukureštu i gdje nastupaju najelitniji europski klubovi.

Talentirana Bazaliu je na Juniorskom svjetskom prvenstvu osvojila zlatnu medalju 2014. godine. Ponijela je tada i titulu drugog najboljeg strijelca Svjetskog prvenstva te ALL star titulu kao najbolja lijeva vanjska igračica prvenstva. Bianca se nalazi i na sedmom mjestu liste strijelaca u domaćim natjecanjima s čak 244 pogotka.

Od ostalih nagrada, u svom je rodnom gradu Slatini dobila titulu počasne građanke za 2014. godinu, dok je istom titulom počašćena i u Bukureštu 2016. godine.

Foto: Alchetron