Zamet - Podravka Vegeta // Foto Ljerka VreskPo što se došlo, to se i odnijelo: dva boda u sigurnoj pobjedi Podravke Vegete nad Zametom u Rijeci – 20:28 (7:13). Utakmica odigrana u dvorani Sportskog centra Zamet nije privukla osobiti broj gledatelja, jer Zamet je znatno oslabljen u odnosu na prošlu sezonu. Ali Podravka Vegeta postavila se prema suparnicama kao i u svakoj utakmici: ”nabrijano” od samog početka sa čvrstom obranom i efikasnim napadom.

(Fotografije snimila Ljerka Vresk)

Zamet - Podravka Vegeta // Foto Ljerka Vresk– Igrali smo odgovorno u obrani u prvom poluvremenu, a dobre obrane Kapitanović donijele su nam razliku – rekao je nakon utakmice trener Podravke Vegete Goran Mrđen, pohvalivši Ivanu Kapitanović. A kako i ne bi: imala je 14 obrana u 30 minuta.

U drugom poluvremenu Podravka Vegeta digla se na 10 razlike, a onda je pala koncentracija, a i ekipa je dosta miksana kako bi sve igračice bile u kontinuitetu nastupa.

Zamet - Podravka Vegeta // Foto Ljerka Vresk– Što smo htjeli, to smo odigrali, uzeli bodove i slijedi i dalje ozbiljno dizanje forme da napadnemo Njemice u Kupu EHF-a, pa što bude – zaključio je Mrđen.

Efikasnost igračica bila je znatna. Nemašakalo je postigla svojih standardnih osam golova, Vidak sedam. No, Vidak je igrala sjajno, Zamet joj očito leži. Druga zvijezda susreta bila je Kapitanović sa 16 obrana. Zapravo niti trener se nije mogao odlučiti koja bi igračica mogla biti igračica utakmice. Izustaviti jednu od njih bila bi uvreda. Tako imate prvi puta priliku vidjeti da imamo dvije igračice utakmice. Zašto ne!? To rješava mnoge dileme, a naročito u ocjeni i uspoređivnju doprinosa golmanica-igračica.

Zamet - Podravka Vegeta // Foto Ljerka VreskIdućeg vikenda Podravka Vegeta ugošćuje Bjelovar, potom u tjednu putuje u Pulu, a u nedjelju 13. studenoga u 18 sati igra prvu utakmicu 3. kola kvalifikacija za ligu EHF kupa.

U 6. kolu Lokomotiva je u Zagrebu svladala Trešnjevku 26:18, pa su na vrhu tablice i dalje usamljene: Podravka Vegeta na prvom i Lokomotiva na drugom mjestu s po 12 bodova.

Zamet - Podravka Vegeta // Foto Ljerka VreskUTAKMICA 6. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

ZAMET – PODRAVKA VEGETA 20:28 (7:13)

RIJEKA – Dvorana Sportskog centra Zamet. Gledatelja: 150. Suci: Davor Lončar i Zoran Lončar (obojica Varaždin). Nadzornik HRS-a: Marijan Mraz (Trnovec Bartolovečki).

ZAMET: Strukar (3+1), Toskić (1+0); Paurević 4, Plahinek 5(3), Židek 1, Miočinović 2, Tabar 2, Milosavljević 1, Toto 2, Jelenović 1, Bukvić 1(1), Jurčić 1, Visković, Dobrić. TRENERICA: Adrijana Prosenjak.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (2+1), Kapitanović (15+1); Zadravec 2, Dežić 2(2), Karlovčan, Krsnik 2, Milošević 1, Džono 3, Nemaškalo 8, I. Mrđen 1, Papac, Vidak 7(1), Pavlović, Gugić, Debelić 2. TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Zamet 7(5), Podravka Vegeta 5(3).

ISKLJUČENJA: Zamet 0 minuta, Podravka Vegeta 10 minuta (Krsnik, Milošević, Pavlović, Debelić).

IGRAČICE UTAKMICE: Marijeta Vidak i Ivana Kapitanović (obje Podravka Vegeta).Zamet - Podravka Vegeta // Foto Ljerka VreskZamet - Podravka Vegeta // Foto Ljerka Vresk