Podravka Vegeta - Metalurg u Ljubljani // Foto Ivo Čičin-MašanskerU prvoj utakmici 5. kruga ženske Regionalne lige WRHL Podravka Vegeta izgubila je od skopskog Metalurga 17:18 (11:8). Čitavu utakmicu odigrala je mlađa sedmorka: Kapitanović, Maljak, Oremović, Čović, S. Šenvald, Dragišić, Mrđen, a u igru nisu ulazile Jukić, Milenković (ozlijeđena na zagrijavanju), Nikšić, Džono, Živković, Nemaškalo, Vidak, Trifunović.

Tako je bilo i najavljeno, jer je Goran Mrđen htio isprobati i vidjeti reagiranje mlađih igračica, svjesno se opredjelivši i za eventualni poraz, što se i dogodilo, ali moglo je biti i drugačije. Utakmica je, naime, imala više razdoblja. U početku je do 6:6 bilo izjednačeno, a onda je s dva gola Mrđen postavila 8:6, a u 22. minuti iz prvog sedmerca za Podravku Vegetu (ukupno 2, za Metalurg dotad 5, a ukupno 8) Sara Šenvald zabija za 10:6. Bilo je i 11:7, da bi poluvrijeme završilo vodstvom Koprivničanki 11:8.

Što se tiče Metalurga, njegove su akcije bile guranje na crtu, gdje je korpulentna Nikolić izguravanjem u šesterac, uz pomoć i tolerantnost slovenskih sudaca, zarađivala sedmerce. Inače, vanjske igračice Metalurga češće su pogađale mrežu iza gola, nego u golu.

Podravka Vegeta - Metalurg u Ljubljani // Foto Ivo Čičin-MašanskerU 2. Podravka Vegeta teže je dolazila do šuta, a Metalurg se razigrao, a ogromni motiv dobio je s nekoliko izjednačenja, a osobito kad je poveo. U nekim trenucima pomislili smo da će možda trener Mrđen odustati od prvobitne nakane i poslati na parket ”tešku atriljeriju”, ali odluka je ostala: bez obzira na sve, igraju do kraja one koje su počele.

A ”male” nisu izdržale do kraja (u 47. minuti vodile su 16:14), a na kraju su se silno veselile Makedonke, koje su izjednačile na 16:16 u 52. minuti, povele 16:17 u 54-oj, povisile na 16:18 u 57. minuti, a mlade Podravkašice postavile su, nakon 9 minuta bez gola, konačni rezultat od 17:18 u 58. minuti. U zadnjoj minuti, 14 sekundi prije kraja, Metalurgu je isključena igračica, Podravka Vegeta imala je napad, a bomba Sare Šenvald završila je tamo gdje se spajaju stativa i greda.
Svjesno žrtvovana pobjeda radi stjecanja iskustva mlađih.

Mirjana Milenković na tretmanu Bojana Savića // Foto Ivo Čičin-MašanskerNa zagrijavanju se ozlijedila golmanica Mirjana Milenković. Lijevom nogom stala je na loptu i zglob se previnuo. Idući tjedan znat će se koliko je mirovanja potrebno, uz nadu da je ozljeda (nije koljeno, gležanj je) ipak lakša nego što je to u trenutku nezgode izgledalo.

U ”glavi” utakmice (statistika) broj od 23 gledatelja nije pogreška: stvarno ih je bilo toliko zajedno s novinarom, snimateljem, fotoreporterom, vozačima i vodstvom klubova.

Navečer, u 19 sati, igraju Krim Merkator i Podravka Vegeta. Da je Podravka Vegeta pobijedila Metalurga, imala bi dva boda prednosti pred Krimom i +10 u međusobnom omjeru. Gledajući na Final Four nije svejedno biti treći (drugi) ili četvrti. Četvrti će igrati za finale s Budućnosti, a drugi i treći međusobno.

Podravka Vegeta - Metalurg u Ljubljani // Foto Ivo Čičin-Mašansker

UTAKMICA 5. KRUGA ŽENSKE REGIONALNE LIGE WRHL

PODRAVKA VEGETA – ŽRK METALURG 17:18 (11:8)

LJUBLJANA – Sportska dvorana Krim na Galjevici. Gledatelja: 23. Suci: Bojan Lah i David Sok (oba Slovenija). Delegatkinja WRHL-a: Anja Frešer (Slovenija).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (6+2), Milenković (-); Čović 2, Nikšić, S. Šenvald 6(2), Živković, Džono, Nemaškalo, I. Mrđen 3, Dragišić 3, Vidak, Oremović 1, Maljak 2, Trifunović. TRENER: Goran Mrđen.

ŽRK METALURG: Serafimova (4+0), Antić (6+0), Durlanova; Kartanfilivska, Dimitrovska, Belevska 5(2), Jovanovska 4(2), Nikolić 1, Stojkovska, Nikolovska, Dabevska, Livrinić 5, Sazdovska 1, Cipuševa, Ristovska 2, Petkovska, TRENER: Aleksandar Petrovski.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 2(2), ŽRK Metalurg 8(4).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 4 minute (S. Šenvald, Maljak), ŽRK Metalurg 6 minuta (Jovanovska, Stojkovska, Sazdovska).

IGRAČICA UTAKMICE: Elena Lavrinić (ŽRK Metalurg)