Podravka Vegeta - Osijek // Foto Ivo Čičin-MašanskerMogli bi izreći nekoliko poslovica o tome kad se mašta i snaga prilagode suparniku u sportu (recimo: prema svecu i tropar u nekom sličnom značenju), ali bismo onda sakrili istinu: Podravkine igračice ušle su u utakmicu s Osijekom sasvim nemotivirano, kao da su jako umorne i iz toga je proizašlo sve drugo. To jest, promašaji, greške, loša obrana i tako dalje.

A, da! Da ne zaboravimo: u 5. kolu 1. HRL za žene Podravka Vegeta pobijedila je u četvrtak navečer Osijek 28:23 (15:12). Istodobno je igrala Lokomotiva sa Sesvetama Agroproteinkom i igrala izgleda sličnu utakmicu, jer su Sesvećanke zadavale problema u dobrom dijelu utakmice (pobjeda Lokomotive 33:26, poluvrijeme 15:12). Kad smo pogledali statistiku – bilo je jasno. Do 40. minute Lokomotivine golmanice imale su jedna četiri, a jedna jednu obranu. Slično je bilo i u Koprivnici.

A bez dobrih obrana golmanica neće biti dobro u budućim utakmicama.

 Podravka Vegeta - Osijek // Foto Ivo Čičin-MašanskerŽivković je praktički protrčala danas prije podne, pa je odigrala nešto više od poluvremena. Još je nepripremljena. Tatari je imala manjih problema, pa je trener Mrđen nije ni stavljao u igru. Otuda dosta nepovezanosti u igri, nerezonskih dodavanja i, ono najgore, kad ne idu kombinacije, onda svaka igračica sama želi riješiti problem golova, pa to i nije izgledalo najbolje.

Možemo povlačiti paralele i sa sličnom situacijom prije odlaska na kvalifikacije u Kragujevac, kad se u Samoboru utakmicu skoro po prohodalo, pa smo u Kragujevcu gledali blistavu Podravku. Možda bude tako i sada u nedjelju u 1. kolu Lige prvakinja u Nordhausenu na utakmici s Thüringerom.

Podravka Vegeta - Osijek; Nikšić: čekajući loptu // Foto Ivo Čičin-Mašansker

Međutim, (takva) pravila ne postoje. Otrcano je reći, ali do Njemačke se moraju zbiti redovi, a činjenica je da je slogan ”glave skupa” potrebna kategorija na toj utakmici. Uvjereni smo da će se u Njemačkoj igrati neka druga igra.

Za igračicu utakmice odlučili smo se za djevojku iz Osijeka. To im je nagrada za dobar otpor kojeg su pružile u Koprivnici. Naše djevojke imat će prigodu biti najigračice u odlučujućim utakmicama prvenstva i Lige prvakinja.

UTAKMICA 5. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

PODRAVKA VEGETA – OSIJEK 28:23 (15:12)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja 200. Suci: Nikola Knežević i Dalibor Tunuković (Vrpolje). Nadzornik HRSa: Milorad Jeftić (Varaždin).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-+0), Kapitanović (5+0), Milenković (10+0); Čović 5, Nikšić 3, Šenvald, Živković 2, Džono, Nemaškalo 4, Dragišić, Vidak 5(2), Oremović, Maljak, Tatari, Trifunović 6(3), Elez 3. TRENER: Goran Mrđen.

OSIJEK: Stevanović (0+0), D. Delić (3+1); Guskić, Ljubičić, Crnov 6, Bošnjak 11(7), Putnik, Mikulić, Miškić 1, Špoljarić 5, Šerić, Damjanović. TRENER: Zdravko Lovač.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 6(5), Osijek 7(7).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 4 minute (Živković, Džono), Osijek -.

IGRAČICA UTAKMICE: Lidija Bošnjak (Osijek).