Podravka Vegeta - Osijek // Foto Ivo Ččin-MašanskeriU povodu 45 godina rukometa u Garešnici Podravka Vegeta odigrala je prvemstvenu utakmicu 21. kola 1. HRL kao dar domaćinu i podstrek za razvoj rukometa u gradu koji vodi veliku brigu o djeci sportašima. Pobijedila je visokim rezultatom ekipu Osijeka – 41:14 (20:7).

Darovi domaćinu: Jerške, Santo, Palčić // Foto Ivo Čičin-MašanskerOsijek je u Garešnicu doputovao sa samo 10 igračica, ali i Podravka Vegeta s 13, jer su Karlovčan, Mrđen, Papac i Pavlović na završnici kadetskog prvenstva u Umagu, gdje im se u subotu priključuje i trener i izbornik Goran Mrđen.

Uoči susreta direktorica Podravke s.d.d. Božica Palčić predala je darove domaćinu. Tajnik kluba Neven Santo primio je na dar dres s potpisima igračica, Podravkin šal i kalendar. Darovanju se priključio i predstavnik Osijeka Ivan Jeršek (na slici).

O igri nema puno riječi. Dovoljan je podatak da je u 16. minuti Ekatarina Nemaškalo zabila devet golova, a do kraja prvog poluvremena Antonia Jukić obranila devet udaraca, od čega i dva sedmerca. Već u poluvremenu bilo je 20:7 i do kraja se nastavilo u sličnom ritmu. Osim Jukić istaknula se i Nemaškalo, a ostale su zabijale manje-više rutinske golove iz kontri ili polukontri.

Utakmica je odigrana u ugodnoj atmosferi pred oko 200 gledatelja, među kojima je bila i grupa Podravkinih navijača iz Koprivnice.

Podravka Vegeta - Osijek // Foto Ivo Čičin-MašanskerUTAKMICA 21. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

PODRAVKA VEGETA – OSIJEK 41:14 (20:7)

GAREŠNICA – Sportska dvorana Srednje škole. Gledatelja: 200. Suci: Goran Cupek i Robert Kožuhar (oba Garešnica). Nadzornik HRS-a: Zdravko Golub (Čakovec).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (21+3), Kapitanović (-), Milenković (-); Nikšić 3, Dežić 5(1), S. Šenvald 5, Krsnik, Milošević 2, Džono 2, Nemaškalo 11(2), Dragišić 5, Vidak 3, Franković 5. TRENER: Goran Mrđen.

OSIJEK: Stevanović (2+0), Barišić (1+0); Liović, Guskić 2, Bešenić, Krajnović 2, Jeršek 4(1), Maras 2, Špoljarić 3(1), Vuletić 1. TRENER: Zdravko Marčetić.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 3(3), Osijek 5(2).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 2 minute (S. Šenvald), Osijek 0.

IGRAČICA UTAKMICE: Antonia Jukić (Podravka Vegeta). Podravka Vegeta - Osijek // Foto Ivo Čičin-Mašansker