Podravka Vegeta-Zrinski // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta i Zrinski iz Čakovca odigrali su unaprijed utakmicu 10. kola 1. HRL za žene, koja se trebala igrati krajem studenoga, nakon čega počinju reprezentativne pripreme i Europsko prvenstvo u Hrvatskoj i Mađarskoj. A Podravki je i trebala jedna utakmica prije nedjeljnog nastupa u Ligi prvakinja u Koprivnici (17 sati) s Vardarom.

Skoro pa po običaju početak je bio slab, Zrinski je poveo, izjednačavao, a kada se Podravka Vegeta i odvojila na pristojnu razliku, onda se događalo u nizu: da padnu tri gola s krila, da se promaše dva zicera i izgube dvije lopte. Do poluvremena je ipak napravljena kakva-takva razlika od pet golova.

No, treba reći da je od prve minute zaigrala kombinirana prva sedmorka, a u igru nije ulazila ”šefica” Tatari.

U drugom poluvremenu sve su igračice igrale bolje nego u prvom, Jukić je branila odlično, a u polju se istaknula Čović zahvaljujući i asistencijama vanjskih igračica. A u listu strijelaca upisale su se sve igračice koje su ulazile u igru.

Podravka Vegeta-Zrinski // Foto Ivo Čičin-MašanskerZrinski je igrao dobro, možda malo predugo u napadu, što je i jasno, jer je teško probiti visoku ”tarabu” (6-0 zonu), ali neosporno je da ima kvalitetnu mladost koju predvode Stela i Paula Posavec, a dobro je branila Krmpotić, koja je, kao i Zagorščak, došla u Čakovec iz Podravke.

I posjet publike nije izostao. Jedino, vlasnik dvorane nužno mora zamijeniti izgorjele žarulje s novim, jer izgori li još koja uvjeti neće dozvoljavati nikakve večernje sportove. Pod hitno treba poduzeti akciju i ujedinjenim snagama sportskih udruga, Srednje škole, možda i klubova, riješiti taj problem. Koji nije tako nepremostiv.

Ovako je dvorana sumorna i odbojna, gotovo neuvjetna.

UTAKMICA 10. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

PODRAVKA VEGETA – ZRINSKI 34:21 (16:11)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Srednje škole. Gledatelja: 300. Suci: Hrvoje Čambala (Križ) i Marin Šimić (Novoselec). Nadzornik HRS-a: Boris Crnojević (Kutina).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (12+0), Kapitanović (0+0), Milenković (-+0); Čović 6, Nikšić 4, S. Šenvald 2, Živković 3, Džono 3, Nemaškalo 4, Dragišić 1, Vidak 4, Oremović 1, Maljak 1, Tatari, Trifunović 1, Elez 4(3). TRENER: Goran Mrđen.

ZRINSKI: Krmpotić (6+0), Kovačević, Ivačić (0+0); P. Posavec 4, Šarić, Makar 3, Ladić, S. Posavec 9(5), Resman 2, Androić, Car, Balić 1, Benčik, Zagorščak 2. TRENER: Željko Golik.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 3(3), Zrinski 5(5).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 6 minuta (Čović, S. Šenvald, Vidak), Zrinski 4 minute (Šarić, Zagorščak).

IGRAČICA UTAKMICE: Antonia Jukić (Podravka Vegeta).

Podravka Vegeta-Zrinski // Foto Ivo Čičin-Mašansker