Foto www.koprivnica.netAko je nakon utakmice trener Podravke Vegete Goran Mrđen još na terenu novinarima kao svoj komentar rekao ”Sramota”, onda toj iskrenosti nemamo što dodati. U utakmici 4. kola D grupe Lige prvakinja Podravka Vegeta. Vardar 17:35 (10:16) i neslavni rekord: najteži poraz bilo koje Podravkine generacije u Ligi prvakinja ikad. Ako je točno da se nije odigralo ništa od dogovorenog, onda je pitanje svih pitanja: gdje su bile misli rukometašica?

Treneru je bilo žao ljudi koji su u dosad najvećem broju došli bodriti ekipu koja im to nije uzvratila na terenu. Znalo se da je Vardar jači, ali nije se znalo da će se Podravka predati u svim statističkim pokazateljima. Bez obrane golmanice, a Milenković je imala po dvije u svakom poluvremenu, Jukić na kraju 2, Leynaud (8) i Suslina (9+1), ne može se pričati ni o obrani, ni o kontrama, ni o lakim golovima. Određeni hendikep je ozljeda srednje vanjske Gavranić u 11. minuti. Bitno je nedostajala, jer ostale vanjske nisu znale organizirati igru, prečesto se jalovo upošljavala igračica na crti, a kod zicera naprosto nije bilo dovoljno koncentracije.
Foto www.koprivnica.netVardar je pokazao da je u najmanju ruku kandidat za polufinale. Četvrtzavršnicu je osigurao ovom pobjedom, kao i Larvik večer prije u susretu s Bera Berom (29:21). Kao što smo znali i vidjeli u Skoplju, Vardar se ekipirao po sustavu ”makneš sedam, metneš sedam”, a kvaliteta ista.
Larvik je u Koprivnici u nedjelju. Nova opasnost na vratima. Samo da to ne ”ubije” moral prije gostovanja u Španjolskoj. jer ostanak u Europi može biti i onda ako se ne izgubi s više od 10 od Bera Bere. Grubo rečeno, ali tako je.
Idući tjedan, pa onaj iza treba biti čvrsto postavljen s jedinim ciljem: ostati u Europi. Jest da ciljevi nisu zadani, ali ne bi trebalo odbiti ”ponudu”. Zasad u odnosu na Beru Beru Podravka Vegeta ima bolje reference: plus 11 golova.
‘Ajde, cure, dužne ste to ovoj divnoj koprivničkoj publici.
Vardaru čestitke i puno sreće u daljnjem natjecanju, a osobito im želimo uspjeh u diućem kolu, kada u Skoplju dočekuju Bera Beru. Njihova pobjeda je Podravkina dodatna šansa za ulaz u Kup kzupova.

Foto www.koprivnica.netUTAKMICA 4. KOLA EHF LIGE PRVAKINJA
PODRAVKA VEGETA – VARDAR SCBT 17:35 (10:16)
KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 2000. Suci: Aleksandar Pandžić i Ivan Mosorinski (Srbija). Delegat: Predrag Pavićević (Crna Gora).
PODRAVKA VEGETA: Jukić (2+0), Milenković (4+0); Čović, Gavranić, Pongrac 1, Havić, Živković 4, Vukojević 3, Nemaškalo 1, Zagorščak, Milanović Litre 2, Dragišić, Vidak 2, A. Oremović, Trifunović 3(3), Poljak. TRENER: Goran Mrđen.
VARDAR SCBT: Leynaud (8+0), Suslina (10+1); Kostiukova, Radičević 2, Đokić, Shteriova 1(1), Nikolić 3(1), Dembele 4, Fernandez 2, Zebić 2(1), Klikovac, Crvenkoska 3(2), Khmyrova 5, Lekić 8, Lojpur 1, Dmitrović 3. TRENERICA: Indira Kastratović.
SEDMERCI: Podravka Vegeta 4(3), Vardar SCBT 5(5).
ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 8 minuta (Čović, Živković, Milanović Litre, Trifunović), Vardar SCBT 4 minute (Kostiukova, Dembele).
IGRAČICA UTAKMICE: Andrea Lekić (Vardar SCBT).