Goran Mrđen u hotelu Moskva // Foto ICMOvo je razgovor s trenerom Podravke Vegete Goranom Mrđenom. Obavljen je u subotu navečer. U petak prije treninga održao je curama ozbiljan govor, danas je dao izjavu za makedonsku televiziju koja će prenositi susret Vardar – Podravka Vegeta. Što je rekao, evo.

Goran Mrđen u hotelu Moskva // Foto ICM– Razgovarali smo da igrajući ovim tempom subota/nedjelja srijeda nemamo objektivno vremena za treniranje, pa da onda napravimo dva treninga ovdje, kao da smo u Koprivnici. Ne, dakle, zato što ćemo biti bolji ili lošiji protiv Vardara, nego što bez kontinuiteta treninga ne možemo igrati utakmice. U petak smo održali normalni trening, jer put nije utjecao na umor, budući da je kratko trajao. Jedan let zrakolovom koji nije trajao dugo omogućio je da se nije izgubilo na dinamici treninga. U subotu navečer napravili smo opet jedan dobar trening. I poslije tog treninga mogu biti zadovoljan s obzirom na to da se iza njega vidio umor od treninga i da se vidi na djevojkama da imaju motiva i htijenja za rad.

Goran Mrđen u hotelu Moskva // Foto ICMA za televiziju uvijek se govori uvijeno, s poštovanjem prema suparniku. Otrcano je kad se kaže o dobroj atmosferi u ekipi, međutim činjenica je da, gledajući sa strane, na treninzima Podravke Vegete ugodno je biti. Vlada raspoloženje, ugođaj, naprosto su – normalni. S osmijehom na licu.

– Mislim da bi to trebalo biti normalno. Dolazi raditi svoj posao i zadovoljan si što radiš taj posao. To, nažalost, u većini slučajeva u nas nije normalno, ali ja se nadam da smo mi došli do toga da smo sretni što dolazimo na trening i da smo zadovoljni što smo u tom društvu jedni s drugima. Ta atmosfera se produži ili se poboljša kad se na to lijepi rezultat. Zadnjih nekoliko utakmica imali smo dobrih, ali ih nismo nažalost prelomili s pobjedom ili da ne izgubimo. Tu prije svega mislim na utakmicu s Vardarom prošlog vikenda i ona s Budućnosti u principu nije bila loša utakmica, ako maknemo početak. Ima za to objašnjenje, ali ne vrijedi objašnjenje nego samo izvedba.

– Iz tih utakmica, dobrih dijelova, netko bi stvorio kapital, možda bi digao nos i pomislio da će lako sa svima, pa i s Vardarom. Vi ste valjda na zemlji.

Goran Mrđen u hotelu Moskva // Foto ICM– Pa, dobro, mi jesmo na zemlji, ali ne odustajemo od dobre utakmice. Mi smo i prije Koprivnice s Vardarom htjeli dobru utakmicu, želimo je i sad. Neću reći da nas je Vardar neozbiljno shvatio i sigurno je da će oni dati još dodatnog truda da izanaliziraju utakmicu i da će sigurno biti, ako ništa drugo, sportski napaljeniji za ovu utakmicu, da tako kažem. S druge strane mi želimo pokazati motiv bez razlike na ritam koji imamo, jer ipak su oni u prednosti, jer igraju jedanut tjedno, da pokažemo da ono u Koprivnici nije bilo slučajno, a koliko to trajalo, trajalo. Treniramo da ta dobra razdoblja produžimo. Nadam se da hoćemo. Ne možemo samo pričati da nismo do kraja uigrani. Nije uigranost na maksimalnom nivou, niti to može doći preko noći, a ne može se uigrati za dva mjeseca. Mi smo dosta toga dobroga napravili, ali za vrhunske ekipe treba još i više da bi duže trajalo. To ne znači da ćemo mi sutra odustati od bilo čega.

– Tajni između Vardara i Podravke Vegete nema, a niti bilo koje ekipe u Europi, jer nova tehnika omogućila je svima da budu špijuni, sve je kristalno jasno.

– Pa dobro, ali uvijek se može nešto i promijeniti i primijeniti. Mi smo neke stvari prije utakmice s Vardarom probali promijeniti, čak je nešto i prošlo. Očekujem da će Vardar za sutrašnju utakmicu također nešto promijeniti. Hoće li to biti neka druga obrana… Uvijek mogu promijeniti način igre u obrani, igrati pliću ili dublju obranu. Uvijek ima nekih zamki ili iznenađenja. Ako će nešto i promijeniti to će učiniti ako će utakmica ići u krivom smjeru za njih, a dobro za nas.

Goran Mrđen u hotelu Moskva // Foto ICM– Ovo je bilo malo uvijeno, a sada da čujemo konkretno to možemo očekivati od sutrašnje utakmice.

– Prvo što bih želio to je da ne izgubimo. Konkretno, očekivanja su da odigramo utakmicu na nivou Koprivnice. To bih volio, to bi mi značilo da idemo prema dobrom putu da možemo parirati ekipama iz europskog vrha i, drugo, očekivanja, ja to uvijek tako kažem, da još proširimo broj igračica koje treba uvesti u igru. Prije svega mislim na Marijetu Vidak.

To su dobre vijesti.

Utakmica je u nedjelju u 19 sati uz HTV2 televizijski rijenos. U srijedu je u Koprivnici, ne zaboravimo, Zelina.