Podravka - Sesvete // Foto RK PodravkaU predzadnjem kolu Lige za prvaka 1. HRL za žene Podravka Vegeta na jedvite jade pobijedila je ekipu Sesveta Agroproteinku sa 22:21 (8:13). Sesvete su vodile od 15. do 45. minute, u 1. poluvremenu od tri do pet razlike, u drugom veći dio s dva ili jedan razlike. Podravka Vegeta izjednačila je u 45. minuti, a povela tri minute kasnije. U 52. je bilo 22:19 i domaće do kraja nisu zabile ni gol.

 

DONACIJA ZA POPLAVLJENE
Prijhe početka izvještaja vijest da su podravkašice u srijedu predale svoju humanitarnu donaciju u Crveni križ za žrtve poplava u Slavoniji.

RAZDOBLJA BEZ GOLA
U početku semafor je bio ”mrtav” 0d 3:2 za domaće u 8. minuti do 4:2 u 13. minuti. A onda su Sesvete počele zabijati. U 17. minuti bilo je tri razlike, 4:7, a u 27. minuti četiri, 7:11. Do kraja poluvremena 8:13. U tih 30 minuta Podravka Vegeta zabila je pet golova iz igre i tri iz sedmerca, uz 14 tehničkih grešaka.

PRIJETIO JE I CHALLENGE KUP
Pogleda na mogući rasplet nije bio utješan. U to vrijeme ozbiljno je visila opcija da umjesto Lige prvakinja (najoptimističnija varijanta) ili EHP kupa (realna varijanta) Podravka Vegeta zaigra u Challenge kupu (razočaravajuća varijanta). A poraz bi donio i definitivni oproštaj od mogućnosti da se osvoji naslov prvakinja.

TEŠKO STIZANJE NEGATIVNOG REZULTATA
U nastavku su domaće očekivano pokrenule ruke i noge u dobitnu varijantu. Ali stizanje rezultata je vraški posao koji iscrpljuje u svakom smislu. Najprije su ekspresno Živković, Pongrac i Čović smanjile vodstvo Sesvećanki na 11:13, onda je, od 34. minute i 13:14, stanje bilo jedan ili dva razlike za gošće. Na kraju je bio – kraj mukama: Trifunović je u 45. minuti izjednačila, a u 48. minuti iz sedmerca dovela Podravku Vegetu u vodstvo 20:19. Živković i Gavranić dodale su po gol za 22:19 u 52. minuti i onda je kod domaćih sve stalo.

Sesvete, koje nisu zabile gol 14. minuta, od 44. do 58. minute (do tada je Podravkina golmanica Milenković obranila 15 lopti (ukupno 17), a onda je Stopić u 58. smanjila na 22:20, Podravka nije iskoristila napad, a Franković u predzadnjoj minuti iz sedmerca na 22:21.

Ni to nije bio kraj, jer je Podravka prokockala još jednu loptu, a Milenković je pola minute prije kraja obranila udarac Franković. Opet je Podravka izgubila loptu, Sesvete su krenule u kontru, ali bio je kraj.

Blažević i Fraković bile su prve igračice gošći

Podravkina Mirjana Milenković bila je spasiteljica nemotivirane ekipe u rijetko viđenoj lošoj rukometnoj predstavi.

 UTAKMICA 9. KOLA LIGE ZA PRVAKA 1. HRL ZA ŽENE

PODRAVKA VEGETA – SESVETE AGROPROTEINKA 22:21 (8:13)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja 150. Suci Josip Cepanec (Turčin) i Ranko Jeftić (Varaždin). Nadzornik HRS-a Zlatko Ladić (Sračinec).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (4+-)), Milenković (17+0); Čović 2, I. Mrđen, Gavranić 1, Pongrac 2, Havić 6(3), Živković 5(1), Vukojević, Nemaškalo, Milanović Litre 3, Dragišić, Vidak, Papac, Trifunović 3(1). TRENER: Goran Mrđen.

SESVETE AGROPROTEINKA: Pijević (12+1), Bešen (-); Miletić, Jakara 3, Pa. Stopić 1, Blažević 5, Pe. Stopić 2, Šebek 1, Jelovečki, Petrušić, Milosavljević 2, Vuković, Franković 7(3), Bezjak, Benić. TRENER: Nikola Škorić.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 7(5), Sesvete Agroproteinka 3(3).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 12 minuta (Havić 2+2, Milanović Litre 2+2, Gavranić, Živković), Sesvete Agroproteinka 6 minuta (Franković 2+2, Bezjak).

IGRAČICA UTAKMICE: Mirjana Milenković (Podravka Vegeta).