Podravka Vegeta - Zelina // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta – Zelina 26:24 (15:10). Na jedvite jade. Strijepilo se za rezultat. Pri kraju je bila panika. Izgubljeni bod ili dva bila bi izgubljena sezona. Treba biti iskren i priznati da ovo – nije valjalo! Nema vađenja na umor, na suce, jednostavno igralo se loše. A kad je Tatari (suci gdje ste kada treba štititi igračice takvog, reprezentativnog, kalibra?) ozlijeđena, onda je ekipa Podravke Vegete ostala ne samo bez kapetanice i jedine kvalitetne srednje vanjske razigravačice, ostala je bez glave.

Kada igra Tatari, a ekipi ne ide, onda je ona ta koja će uzeti loptu u ruke i ići, kako se to popularno kaže, na glavu. Kod nje taj izraz vrijedi doslovice. A gdje su druge igračice kada nje nema? Kakva je to obrana kada Zelinjanke prolaze na crtu i zabijaju golove kao da voze skijaški spust: nitko im ne smeta.

Ne odriče se Zelini ni gram onoga što su igračice uložile, osobito izvanredna golmanica Josipa Sanader te Kristina Pasarić i Katarina Pavlović. Pa i Dora Krsnik. Pitanje obrani kako je Lea Vukojević zabila četiri gola s krila?

Podravka Vegeta - Zelina // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravkine golmanice dobile su po poluvrijeme, Milenković i Jukić, Kapitanović nije ulazila zbog malih problema sa zdravljem. U datim okolnostima bilo je solidno, a za ono što se moglo više postoje analize. S vanjskom linijom gledatelji su bili apsolutno nezadovoljni. Živković se mora probuditi: u subotu dolazi Thüringer. Trifunović također. Marijeti Vidak ne zamjeramo promašaje, dala je četiri gola i nije standardna u ekipi. Elez je bila najbolja u toj siromašnoj ponudi.

PANIKA PRED KRAJ SUSRETA

A što se događalo pred kraj? U 53. minuti bilo je 23:20. To smo podvukli na papiru, misleći da se Zelina u tom trenutku previše približila. U 58. minuti, međutim, bilo je 25:23 i Čović je iz kontre zabila za tri razlike, 26:23, ali Zelina opet spušta razliku na dva gola, 26:24. U igru je morala – Tatari. Da bi je suci isključili. Nju i Čović, a 44 je sekunde bilo do kraja. Ostalo je na dva razlike, ali u zadnjim minutama sve je visjelo.

Nakon utakmice trener Goran Mrđen pričekao je igračice u svlačionici. To već nije novinarski prostor. Da nismo sve ovo naveli ostao bi prazan prostor pod upitnikom i optužba za skrivanje pod tepih. Najbolje je priznati greške, analizirati ih, odigrati još te tri utakmice do pauze (Thüringer, Trešnjevka, Budućnost), zahvaliti nebu što sezona završava, a moliti da se u reprezentacijama (zasad Tatari, Elez, Čović i Džono u hrvatskoj, a Živković i Trihunović u srpskoj) nitko ne ozlijedi.

ČEMU MRAK U DVORANAMA?

Na početku utakmice u dvorani je bio polumrak. Na intervenciju Podravkine tajnice upaljena su svjetla iznad publike. Tako su i novinari imali optimalne uvjete za rad. Zar je s tom strujom takav problem? Sjetimo se pod kakvim se uvjetima, u mraku, igralo dvije utakmice (Dalmatinka i Zrinski) u staroj sportskoj dvorani. A onda je došao Kup nacija u mininogometu i organizatori su sami kupili i postavili žarulje, pa je dvorana doslovice bljesnula. A znate koliko je koštala jedna žarulja? Pet (5) kuna! Pa su trebali mjeseci da se rasvjeta dovede u normalno stanje za utakmice i treninge.

I o takvim stvarima koje čine bolji ugođaj za gledatelje, a bolje uvjete za sportaše, treba govoriti javno. Jer: korištenje dvorana se plaća. Svjetlo, ne mrak, gospodo.

Podravka Vegeta - Zelina // Foto Ivo Čičin-Mašansker

UTAKMICA 8. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

PODRAVKA VEGETA – ZELINA 26:24 (16:10)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja oko 200. Suci: Robert Magić i Sandro Špiranec (oba Trnovec Bartolovečki). Nadzornik HRS-a: Damir Mavriček (Biograd na Moru).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (4+0), Kapitanović (-), Milenković (6+0); Čović 3, Nikšić 3, Šenvald, Živković 5, Džono 3, Nemaškalo 1, Dragišić, Vidak 4, Oremović, Maljak, Tatari 2, Trifunović, Elez 5. TRENER: Goran Mrđen.

ZELINA: Sanader (11+1), D. Žigrović (-), Bukovina (-); Poljak 1, Čosić, Antolković, M. Žigrović, Krsnik 4, Pasarić 5(3), Pavlović 6, Debelić 1, Tabar 1, Vulić 2, Horvat, Vukojević 4. TRENER: Nikola Nikolac.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 1(0), Zelina 3(3).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 8 minuta (Trifunović, Džono, Čović, Tatari), Zelina 6 minuta (Debelić 2+2, Poljak).

IGRAČICA UTAKMICE: Kristina Elez (Podravka Vegeta).

Podravka Vegeta - Zelina // Foto Ivo Čičin-Mašansker