Vikend koji je iza nas donio je mnogo aktivnosti za našu Školu rukometa, prvenstveno utakmica. Rukometašice Podravke 2 Lino gostovale su u Đurđevcu gdje su igrale 3. kolo 2. HRL Sjever. Trenerica Đurđica Zečević odmah je istaknula kako je domaća, đurđevačka ekipa odnijela potpuno zasluženu pobjedu. Potvrda tome je i njihovo vodstvo sa par golova razlike gotovo tijekom cijele utakmice. Trenerica Zečević znala je da će utakmica biti teška jer je Đurđevac pojačan s nekoliko igračica i ove godine želi izboriti ulazak u Prvu HRL za žene.

Igračice Podravke, mlađe i fizički inferiorne,nisu u potpunosti mogle parirati čvrstoj i agresivnoj igri domaćih,a situaciju su otežale i, srećom, lakše povrede Megerle i Stručić. Na 2 minute do kraja utakmice uspjeli smo izjednačiti rezultat (29:29), ali u nastavku Podravkašice primaju dva gola i bodovi ostaju u Đurđevcu.

2.HRL Sjever, 3.kolo, Đurđevac, 10. listopad 2020.

ŽRK Đurđevac- Podravka 2 Lino 31:29 (20:15)

Podravka 2 Lino: Megerle 7, Strugar, Đuranek, Stručić 1, Sever, Vuljak 3, Crnjak, Balaško 1, Dedi, Zrnić 8, Škarić 5, Smolak, Perić 1, Buljan 3, Švenda, Besedić.

Dan nakon prvenstvene utakmice igračice Podravke, godišta 2004/5, odigrale su prijateljsku utakmicu sa vršnjakinjama iz Sesveta. Iako umorne pružile su vrlo dobru i efikasnu igru u
kojoj je ekipa Sesveta pobijeđena sa 6 golova razlike. Veseli činjenica da su jučerašnje povrede Megerle i Stručić bile blažeg intenziteta i već na današnjoj utakmici mogle su dati svoj doprinos pobjedi.

Prijateljska utakmica, SD Gimnazija Koprivnica, 11. listopad 2020.

Podravka 2 – RK Sesvete Agroproteinka (godište 2004/5) 37:31 (21:19)

Podravka: Megerle 12, Ibrahimpašić, Strugar 4, Đuranek 1, Stručić 11, Sever 3, Crnjak, Balaško 3, Čengija, Dedi, Smolak, Perić 2, Žganjar, Švenda1,Besedić, Jagustin.

PODRAVKA 3

U nedjelju, 11. listopada 2020., djevojčice Podravke 3 (godište 2006. i mlađe) koje vodi Nenad Smiljanec u SD Gimnazije Fran Galović Koprivnica odigrale su prijateljsku utakmicu s djevojčicama RK Sesvete Agroprotinka iz Sesveta. Podravkine djevojčice u samom početku kreću vrlo loše pa gošće u četvrtoj minuti imaju prednost 4 : 1 te u šestoj 6 : 2. Nakon toga, domaće djevojčice u samo tri minute postižu četiri gola za vodstvo 7 : 6. Do kraja prvog dijela prednost od jednog gola razlike se seli s jedne na drugu stranu semafora, do izjednačenja rezultata na kraju prvog dijela od 13 : 13.

Ulazak u drugo poluvreme Podravkine djevojčice odlično odrađuju i ostvaruju prednost od tri gola 16 : 13 u 28. minuti, koju drže do rezultata 18 : 15 u 34. minuti. Nakon toga igra domaćih djevojčica postaje bezidejna u napadu, uz dosta nerezonskih šutova, bačenih lopti ‘u bunar’, što gošće koriste i dolaze na egal 18 : 18. Ponovno se igra gol za gol, da bi u posljednjoj minuti utakmice nakon nesmotrenosti Podravkinih igračica, djevojčice iz Sesveta postigle dva brza pogotka te pobijedile rezultatom 24 : 22.

PODRAVKA 4

Djevojčice Podravke 4 (2008. i mlađe) jučer su u dvorani Gimnazije Fran Galović odigrale dvije prijateljske utakmice s vršnjakinjama iz Sesveta. Vraćamo se u pravi ritam utakmica što je vidljivo i po napretku u odnosu na prošle utakmice odigrane nakon skoro više od pet mjeseci pauze. Djevojčice su pružile bolju i puno bržu igru, obranu koju su igrale borbeno i složno neka im bude vodilja za dalje. Treniramo i dalje vrijedno do novih utakmica, poručio je trener Igor Stubičar.

Rezultati:
Rk Podravka 1 – Rk Sesvete Agroproteinka 15:15 (9:11)
Rk Sesvete Agroproteinka – Rk Podravka 2 18:11 (7:9)