Sanja Damnjanović prije treninga snimljena u Jagodini // Foto Ivo Čičin-MašanskerNema lijepog načina načina da se priopći najnovija vijest iz Ljubljane: Sanja Damnjanović ima slomljen nožni palac i mora pauzirati četiri do šest tjedana, dakle mjese do mjesec i pol dana. To je uvtrđeno nakon današnjeg (subota) slikanja i pregleda na hitnoj u Ljubljani, što je ubrzano posredstvom rukovodstva Krim Mercatora, uz pasku fizioterapeuta Podravke Vegete Bojana Savića.

Sanja je ozlijeđena pri kraju prijateljske utakmice s Krim Mercatorom što je odigrana u petak u maloj dvorani Sportskog centra Stožice, a ozljeda je nastala slučajnim nagazom suigračice. Zato Damnjanović ni nije igrala u završnici.

Bojan Savić izjavio je, a i sama Sanja je rekla isto, da ne dolazi u obzir gips, jer tada je onemogućeno kretanje pa neminovno dolazi do slabljenja mišića na nozi. Zato će palac biti samo imobiliziran: ne smije se micati ni opterećivati.

Sama Sanja rekla je da će vjerojatno morati koristiti štake.

Što ova ozljeda znači za Podravku Vegetu bilo je vidljivo iz smrknutih i ozbiljnih lica stručnog stožera. Sanja Damnjanović neće, jasno, igrati sutrašnju, nedjeljnu, prijateljsku zatvorenu trening utakmicu s Krimom na Kodeljevu (danas, u subotu Podravka Vegeta ima trening u Stožicama), ali neće igrati ni utakmice Kupa kupova s Vácom. Utakmice u Ljubljani ne igra ni Anita Gaće, a već od ranije od operacije se oporavlja Miranda Tatari. Ovo je događaj koji nadilazi snage stručnog stožera, popunjavanje ekipe može biti samo sa sasvim mladim igračicama.

Ciljevi bez dvije-tri najbolje igračice znatno su poljuljani. Za takav tempo (Europa, regija, kup i prvenstvo), očito je potrebno više kvalitetnih igračica.