Sanja Damnjanović // Foto Ivo Čičin-MašanskerSanja Damnjanović trenutno je druga na listi strijelaca svih grupa Lige prvakinja. Iako joj po karakteri nije da se nameće (Podravka je doista angažirala samosvjesnu i skromnu rukometašicu, a europskih kvaliteta), ipak su je novinari na presici pitali je li lovi prvo mjesto na listi strijelaca?

– Ne opterećujem se time, uvijek kolektiv izbaci pojedinca, tako je isto kod nas u ekipi, nije to ništa novo. Drago mi je da mi igramo dobro i da iz utakmice u utakmicu popravljamo stvari koje nisu bile dobre. Jako mi je žao što se Miranda ozlijedila, isto sam kao i svi bila u šoku, jer sam bila uvjerena da nije ništa strašno. Sigurno da će nam biti teško bez nje, jer nam ona puno znači u igri, i izvan igre možda još i više, ali vjerujem da će nam biti potpora u tom psihičkom smislu i da će biti uz nas. Koga nema, bez njega se mora, tako da ćemo nastaviti bez nje, a trener će iskombinirati kako ćemo igrati. Svi znaju da smo u deficitu s vanjskim igračicama, sad nam se ozlijedila i Miranda, ali idemo dalje, nećemo se predati.

Kakvu utakmicu očekuje protiv Györa?

– Da budem iskrena, da se Miranda nije ozlijedila, s obzirom na to kako smo igrali prošle utakmice, pa i protiv Györa, bila sam uvjerena da se možemo nositi s njima, i da imamo izgleda da ih možemo dobiti, uz divnu publiku koja nas podržava i našu obranu koju igramo stvarno jako dobro, što je bitno, i uz dobar napad koji nas je pratio protiv Cluja. Kao što sam rekla, nećemo se predati, jer dobra obrana donosi dosta lakih golova, tako da se nadam da ćemo i u ovoj utakmici sa Györom igrati dobru obranu da bismo si olakšali posao.

Sanja Damnjanović // Foto Ivo Čičin-Mašansker– Je li lakše uzeti bod Györu ili pobijediti Krim u Ljubljani?

– Zbog novonastale situacije ne bih znala odgovoriti ni na jedno pitanje, iako u tome ne želim tražiti nikakav alibi. Znam samo da nećemo stati i da ćemo tražiti priliku i protiv Györa i protiv Krima. Mi ćemo na terenu ostaviti srce i odigrati pametno, ali ništa više od toga ne mogu obećati.

I ne mora. Uopće ne sumnjamo u nju i njene kolegice. Lijepo ih je vidjeti kako izgaraju na terenu. Ne može biti uvijek sve savršeno odigrano, ali rezultati su tu i klub i navijači ponosni su na ovo što koprivničke sportašice pokazuju Koprivnici i Europi.