PRENESENO IZ SPORTSKIH NOVOSTI

Sanja Damnjanović nakon utakmice u Viborgu // Foto Ivo Čičin-MašanskerSanja Damnjanović, uz Mirandu Tatari najbolja igračica Podravke Vegete, na kraju sezone odlazi u danski Viborg s kojim je potpisala ugovor na dvije godine.

– Imala sam dosta ponuda dobrih klubova, no presudili su dobri financijski uvjeti i velike ambicije kluba koji je u skorijoj prošlosti tri puta osvojio Ligu prvakinja, a sad se želi vratiti na sam europski vrh. Bojana Popović preporučila mi je da odem u Viborg, a kako inače nemam menadžera, njen suprug Petar zastupao me u pregovorima – otkrila je Sanja.

Bila je otvorena i za ostanak u Podravki, koja je ipak nije uspjela zadržati.

– Sve se odužilo, a iz kluba nisu došle lijepe vijesti, još se ne zna proračun za sljedeću sezonu. Bilo mi je jasno da klub neće moći računati na mene i Mirandu. U Koprivnici sam provela dvije prelijepe godine, mislim da sam dosta dala klubu i ponijet ću lijepe uspomene. Drago mi je što je prekinuta neizvjesnost, sad se mogu u miru posvetiti utakmicama do kraja sezone, a želja mi je da uz hrvatsko prvenstvo i kup osvojimo i Regionalnu ligu. Jako mi je žao što smo ispale iz Kupa kupova, sanjala sam o tome da podignemo i taj pehar.

U Koprivnici je napredovala u ponajbolju lijevu vanjsku igračicu svijeta u ovom trenutku, a na prošlom EP izabrana je u idealnu sedmorku.

– Oslobodila sam se, igrala sam Ligu prvakinja, što mi je dosta važno. Igrala sam prije i u Krimu, ali ne tako puno. No, sad sam pokazala da sam i u Krimu trebala imati veću minutažu. U Podravki sam stasala u iskusnu igračicu, sazrijela sam i u odlučujućim trenucima preuzimam odgovornost. Hvala treneru Hrupcu i direktorici Palčić na ukazanom povjerenju – zaključila je Damnjanović.

(Preneseno iz Sportskih novosti)

Na slici: Slavlje nakon osvojenog boda Podravke Vegete u Viborgu – Sanja predvodnica dobrog raspoloženja