Sara Šenvald je još jedno pojačanje u novoj sezoni u redovima Podravka Vegete. Ova kružna napadačica i hrvatska reprezetativka visoka je 185 cm te je mnogim ljubiteljima rukometa dobro poznata. Ovo nije samo povratak u klub u kojem je učinila svoje prve rukometne korake nego i povratak u rodni kraj. Sara dolazi iz mjesta nadomak Koprivnice, Novigrada Podravskog.

S deset godina krenula je u rukomet iako je igrala i tenis no karakter i timski duh približili su je ovom sportu u kojem ostaje do danas.

Osim što je uistinu dobra kružna napadačica, Sara je i vrlo kvalitetan kadar u obrani tako da će njezina uloga u ekipi biti od velike važnosti u novoj sezoni. Još dok je nastupala u mlađim kategorijama Podravke osvojila je dva zlata i dva srebra na državnim prvenstvima, a tim je putem nastavila i sa seniorkama s kojima je u razdoblju od 2012.-2016. godine čak četiri puta slavila dvostruku krunu, a u tom je razdoblju Podravka Vegeta igrala i Ligu prvakinja.

Sara u dresu Lokomotive u ogledu s Podravkom/ Foto:privatna arhiva

Od sezone 2016/2017 seli u Zagreb i priključuje se Lokomotivi s kojom je 2017. osvojila Challenge Kup, a u sezoni 2019/2020 je došla do polufinala istog natjecanja koje je prekinuto zbog pandemije koronavirusa. U Lokomotivi je provela četiri sezone do poziva u Neckarsulmer, njemački klub u kojem u aktualnoj sezoni igra Bundesligu.

Sara Šenvald u napadu/ Foto: Steffen Hoffmann

Osim što uživa u sportu, knjige su joj vrlo drage pa u slobodno vrijeme čita, a tako krati i putovanja na utakmice. Uz profesionalni je sport završila i srodan fakultet Menadžmenta turizma i sporta te stekla titulu stručne specijalistice ekonomije.

‘’Veselim se povratku u Podravka Vegetu, klub u kojem sam započela svoju rukometnu karijeru. Iz godina provedenih u klubu pamtim puno ljepih trenutaka, ovdje sam prošla cijelu Školu rukometa te ostvarila brojne uspjehe, a vjerujem kako ću ih s Podravkom doživjeti još mnogo. Radujem se novoj sezoni i igranju na najvišoj razini kroz europske utakmice i nadam se u uvjetima na koje smo mi sportaši navikli, uz podršku publike. Mislim da imamo kvalitetnu ekipu i da ćemo uz dobar rad savladati sve izazove i ostvariti sve ciljeve koje ćemo zacrtati u novoj sezoni’’, rekla je Sara o svom dolasku za klupske stranice.