U prostorijama RK Podravke s.d.d. se nakon službenog upita koji je poslan od strane navijača Podravka Vegete Kronikusa, održao sastanak na kojem je definirana buduća suradnja. Sastanku je iz redovna navijača bilo nazočno pet predstavnika: Petar Nježić, Nikola Smolak, Karlo Terpin, Ivan Đurašin te Ivan Markovinović, dok su iz kluba na upite navijača odgovorile direktorica Božica Palčić, sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović i glasnogovornica Romana Mihalec.

Iako je u proteklom razdoblju bilo nesuglasica te je izostala komunikacija, želja za nastavkom dijaloga je obostrana i suradnja će se nastaviti uzlaznom putanjom.

Klub je ponudio suradnju u svim segmentima te je spreman kupiti dodatnu opremu, ali i osigurati navijačke majice u dogovoru s predstavnicima navijača oko dizajna i načina prezentacije.

Istaknuli su kako ih je dovođenje Karlovačkih bubnjara povrijedilo, a direktorica Božica Palčić naglasila je kako u tome nije bilo loše namjere:

Mi smo imali najbolju namjeru da napravimo što glasniju atmosferu u dvorani i smatrali smo da nedostaje bubnjeva. U dobroj vjeri i bez ikakvog interesa da Vas povrijedimo htjeli smo da oni zajedno s vama bubnjaju. Žao nam je ako smo pogriješili – rekla je direktorica Palčić i naglasila kako je klub spreman kupiti dodatnu opremu navijačima ako će im biti potrebna.

Nikola Smolak prisjetio se svih navijačih gostovanja, ali i domaćih utakmica i rekao kako tradiciju navijanja žele nastaviti i dalje, a okupili su oko sebe i mlade snage koje tek uče bubnjati, ali imaju interesa i volje.

Za kraj su rekli kako sa svoje tribine nikada nikog nisu otjerali te su i dalje otvoreni da im se pridruže svi oni koji vole ovaj klub, koji su nekad navijali, naravno ako to još uvijek žele. Velika im je želja i da im se pridruže mlade snage kako bi kulturu navijanja, dobru atmosferu i duh navijanja koji i dalje živi u dvorani, prenosili i na nove generacije. Ispričali su se za konfete koje su na prošloj utakmici dospjele na teren. Svjesni su kako klub može dobiti kaznu i obećali kako će biti oprezniji na budućim utakmicama.

Nakon sastanka navijači su se uputili na prvenstvenu utakmicu i imali priliku još malo razgovarati o njihovim planovima za naredne europske utakmice na kojima im je cilj okupiti što veći broj navijača i podići atmosferu.

Zadovoljni smo sastankom, a još smo i pričali na utakmici o tome. Veselimo se ponovnoj suradnji i dat ćemo sve od sebe. Spremni smo i pomoći oko nekih stvari, ako budete trebali u budućnosti – napisali su nam dojmove sa sastanka Kronikusi.