Izbornik Vladimir CanjugaIzbornik ženske A reprezentacijeVladimir Canjuga objavio je popis od 19 igračica za kvalifikacije za Olimpijske igre te završetak kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Među njima je i sedam iz Podravke.

Kvalifikacije za Olimpijske igre su u Španjolskoj Guadalajari od 25. do 27. svibnja, a suparnici su redoma: 25. svibnja u 10,45 sati Nizozozemska, 26. svibnja u 10,45 sati Argentina i 27. svibnja u 12,30 sati Španjolska.

Nakon povratka putuje se u Italiju, gdje se u mjestu Oderzo 30. svibnja u 18 sati igra utakmica 5. kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo s Italijom, a 3. lipnja u 17,30 sati u Novigradu u Istri igra utamkmica 6. kola kvalifikacija sa Slovačkom.
Na popisu su iz Podravke Vegete Marta Žderić, Ivana Jelčić, Anita Gaće, Nikica Pušić-Koroljević, Vesna Milanović-Litre, Miranda Tatari i Lidija Horvat. Iz Krim Mercatora su Jelena Grubišić, Andrea Šerić Andrea Penezić i Kristina Franić, iz Lokomotive Sonja Bašić, Žana Čović i Katarina Ježić, a po jednu igračicu daju Budućnost T-Mobile Dijanu Jovetić, Itxako Maju Zebić, KIF Vejen Maidu Arslanagić, Samobor Ivanu Lovrić i Zelina Dragicu Džono.
U odnosu na prethodni saziva igračica došlo je do samo jedne promjene: ozdravila je Vesna Milanović Litre, pa na spisku nije Aneta Peraica. Pripreme su tri dana u Zagrebu, a 25. svibnja prva je utakmica kvalifikacija 25. svibnja:

– U prvoj utakmici igramo s Nizozemskom. To će možda biti odlučujući susret, iako i ne mora biti. Drugi dan igramo s Argentinom, a međusobno će igrati Španjolska i Argentina i tu se može dogoditi svašta – rekao je Canjuga za medije.

Posljednju utakmicu na kvalifikacijama hrvatska reprezentacija igra s domaćinom, Španjolskom:
Znamo da prva dva mjesta vode u London i svi smo svjesni da je ovo velika, životna šansa ove generacije i sve ćemo napraviti da odemo na Igre. Što se suparnica tiče, moram reći da svi misle kako je Nizozemska isključivo nogometna nacija, ali podatak da je Nizozemska domaćin ovogodišnjeg Europskog prvesntva i da je vrlo dobro igrala na Svjetskom prvenstvu u Brazilu te da su nas pobijedile u posljednjem međusobnom susretu, dovoljno je upozorenje da se ne smijemo opustiti i moramo biti motivirani jednako kao i na prethodnim susretima s Danskom – dodaje izbornik.
Nakon olimpijskih kvalifikacija slijedi završetak europskih kvalifikacija u kojima je Hrvatska vodeća ispred Danske, Slovačke i Italije:

Mi smo se pobjedama nad Danskom, kao jedina europska reprezentacija s maksimalnih osam bodova, već kvalificirali na europsku smotru, ali do kraja se nećemo opustiti, budući da ovaj ciklus želimo završiti neporaženi. Nakon povratka iz Španjolske oslobodit ćemo dvije, tri igračice i otputovati u Italiju, a nakon toga u Novigradu očekujemo Slovačku i vjerujemo u obadvije pobjede na kraju kvalifikacija – rekao je izbornik Canjuga.