Hrvatska ženska seniorska rukometna reprezentacija okupila se prvi put u ovoj godini. Danas stižu u Rumunjsku na prvi od dva  kvalifikacijska susreta za EHF EURO 2024. godine koji zajednički organiziraju Mađarska, Austrija i Švicarska. Izbornik Ivica Obrvan pozvao je 18 rukometašica na ovu izuzetno bitnu akciju, odnosno tjedan u kojem nas čekaju dva susreta s tom reprezentacijom.

Prvi je na rasporedu u srijedu, 28. veljače u 16.30 sati u Bistriti, a uzvratni u nedjelju, 3. ožujka u 17.00 sati u Koprivnici. Budući da su obje reprezentacije u prva dva kola ostvarile po dvije pobjede protiv Grčke i Bosne i Hercegovine, u našem međusobnom susretu trebalo bi se odlučivati o tome tko će biti pobjednik skupine, odnosno imati nešto povoljniji ždrijeb za Europsko prvenstvo. Doduše, treba reći da i Hrvatska i Rumunjska još trebaju odigrati dva susreta nakon toga, ali uz dužno poštovanje prema Bosni i Hercegovini i Grčkoj, sve osim glatkih pobjeda u tim utakmicama bilo bi veliko iznenađenje. 

U Zagrebu se okupilo 15 rukometašica. Naime, kapetanica Katarina Ježić i Katarina Pavlović će pričekati svoje suigračice u Rumunjskoj, a u Hrvatskoj će ostati Lucija Bešen budući da Tea Pijević i Ivana Kapitanović brane u rumunjskoj ligi, stoga dobro poznaju i njihove igračice. Za razliku od okupljanja prije tri mjeseca uoči Svjetskog prvenstva, kada je čak pet igračica dugo bilo ozlijeđeno i igralo vrlo malo, sada su sve su zdrave i igraju u svojim klubovima. Lako je uočiti da čak sedam naših rukometašica igra u Rumunjskoj i sigurno su imale priliku dobro upoznati svoje skorašnje protivnice. Dio njih dijeli iste svlačionice, jer igraju u istom klubu. S obzirom na izuzetno malo vremena koje reprezentacija ima na raspolaganju za treninge i ponavljanje igre, jer vremena za uigravanje novih akcija jednostavno nema, to bi barem malo trebalo olakšati posao izborniku i njegovom Stožeru. Nakon susreta u Bistriti, naša reprezentacija vraća se u četvrtak u Hrvatsku. Do utakmice u Koprivnici, boravit će i trenirati u Prelogu.

Evo popisa hrvatske ženske seniorske reprezentacije:

 1. TEA PIJEVIĆ – SCM GLORIA BUZAU
 2. IVANA KAPITANOVIĆ – CS RAPID BUCURESTI
 3. LUCIJA BEŠEN – RK PODRAVKA VEGETA
 4. PAULA POSAVEC – CS GLORIA 2018 BISTRITA
 5. ANDREA ŠIMARA – RK PODRAVKA VEGETA
 6. NIKOLINA ZADRAVEC – RK PODRAVKA VEGETA
 7. JOSIPA MAMIĆ – RK PODRAVKA VEGETA
 8. KATARINA JEŽIĆ – HC DUNĂREA BRĂILA
 9. SARA ŠENVALD – RK PODRAVKA VEGETA
 10. MIA BRKIĆ – METZ HANDBALL
 11. ĆAMILA MIČIJEVIĆ – PARIS 92
 12. DEJANA MILOSAVLJEVIĆ – SCM CRAIOVA
 13. KRISTINA PRKAČIN – RK LOKOMOTIVA ZAGREB
 14. VALENTINA BLAŽEVIĆ – SCM GLORIA BUZAU
 15. STELA POSAVEC – MKS FUNFLOOR LUBLIN
 16. LARISSA KALAUS – RK PODRAVKA VEGETA
 17. KATARINA PAVLOVIĆ – CS MINAUR BAIA MARE
 18. KLARA BIRTIĆ – SG BBM BIETIGHEIM

STRUČNO VODSTVO:

 1. IVICA OBRVAN, Izbornik
 2. ANTONIO PRANJIĆ, Trener
 3. MATIJA BILUŠIĆ, Trener vratarki
 4. PERO KUTEROVAC, Kondicijski trener
 5. VESNA HODIĆ, Fizioterapeut
 6. ANDREJ MATEJČIĆ, Fizioterapeut
 7. JOŠKO BILANDŽIĆ, Liječnik
 8. LJERKA VRESK, Tehnički menadžer
 9. IVICA MARAŠ, PR
 10. IVICA UDOVIČIĆ, Direktor nacionalnih selekcija

Foto: kolektiff images