Djevojčice Podravke 3 (godište 2006. i mlađe) su ovog vikenda od 02. – 05.09.2021. nastupile na rukometnom turniru  Kairos kup u Trogiru. Natjecanje se održavalo u dvije kategorije: djevojčice 2005. / 2006. i djevojčice 2007. / 2008. godište.

U kategoriji 2005. / 2006. godište nastupilo je devet ekipa. Ekipa Podravke 3 bila je smještena u grupu ”B” s ekipama: reprezentacija Crne Gore 2006. / 2007. godište, Zelina i Dugopolje. U četvrtak 02.09.2021. prva utakmica u grupi se igrala s reprezentacijom Crne Gore u kojoj je koprivnička ekipa tijekom utakmice vodila 3 – 4 razlike no bilo je nedovoljno za pobjedu.

S pripremama smo počeli nedavno pa smo odradili manji broj treninga, a reprezentacija Crne Gore imala je i širinu igračkog kadra koji mi nismo imali i na kraju postižu pobjednički pogodak 35 sekundi prije kraja za rezultat 15:14 – rekao je trener Nenad Smiljanec. 

U petak su na rasporedu bile utakmice s ekipama Zeline i Dugopolja.

Ekipa se u prvoj utakmici prilično fizički potrošila, a nakon emocionalnog pražnjenja ušle su utakmicu s ekipom iz Zeline koja je htjela pobijediti nakon što su ih Podravkašice pobijedili na turniru u Dugom Selu te ga i osvojile. Zelina je minimalnu prednost u drugom dijelu podigla na 3 te na kraju zaključila ogled pobjedom protiv Koprivničanki 23 : 19 – rekao je trener Nenad Smiljanec te dodao kako je s Dugopoljem bilo također napeto, ali Podravka 3 upisuje pobjedu 20:18. 

U utakmici za plasman od 5. – 8. mjesta protivnik je ekipa Dugo Selo koju Podravka uvjerljivo svladava 24 : 15. Podravkašice su posljednjeg dana turnira upisale poraz od Darde 16:15 i na kraju osiguravaju šesto mjesto na jakom turniru.

Bez obzira na premali fond treninga na početku sezone za ovako jaki turnir i malo neraspoloženje plasmanom na kraju je bilo veselja i radosti zbog naše dvije igračice, Tare Đelekovčan i Lee Smiljanec. Tara Đelekovčan je proglašena za najkorisniju igračicu turnira, a Lea Smiljanec je najbolja strijelkinja turnira s 32 postignuta gola – zaključio je trener Nenad Smiljanec koji će ekipu u narednom razdoblju pripremati za nove izazove koji im slijede. 

Na turniru za RK Podraku 3 nastupile su i golove postigle: Gabiela Domović 7, Ena Cvelber 5, Jana Miklić 7, Lara Zvonar 2, Lea Smiljanec 32, Antea Marijanović, Petra Canjuga 9, Tara Đelekovčan 20, Dorotea Sinjeri, Rajna Šambar, Lucija Horvat, Stella Pintarić 6, Ana Javorić 4 i Patricia Kovač.

Izvještaj je pripremio: Nenad Smiljanec/foto: Nenad Smiljanec