Kapi i Ana // Foto Denis DukovskiDo kraja svih natjecanja u ženskom rukometu, prvenstvu i kupu, mjesec je dana: zadnje kolo 1. HRL igrat će se 3. lipnja. Za Podravku Vegetu preostalo je odigravanje šest susreta, četiri u prvenstvu i dva u kupu. Prva utakmica, a pretposljednja prvenstvena u Koprivnici, bit će sutra, u petak, kada se u gimnazijskoj sportskoj dvoraani u Koprivnici u 23. kolu u 18 sati sastaju Podravka Vegeta i Trešnjevka.

Službene osobe bit će iz Istre: suci Vladimir Grubor iz Poreča i Adi Žepčan iz Umaga te nadzornik HRS-a Vlado Živolić iz Rovinja. Prednost Podravke Vegete u kvaliteti je neupitna, ali to treba potvrditi na terenu. U što ne sumnjamo.

U 24. kolu 20. svibnja Podravka Vegeta gostuje u Dugom Selu, a u pretposljednjem kolu 27. svibnja igra s Umagom zadnju utakmicu u Koprivnici. Nakon toga preostaje samo utakmica zadnjeg, 26. kola, derbi prvenstva s Lokomotivom u Zagrebu.

U međuvremenu Podravka Vegeta sudjeluje na Festivalu rukometa u Umagu na kojoj se od 8. do 14. svibnja igraju završnice kupa za žene i muške, prvenstva Hrvatske za mlađe kadetkinje, na kojoj sudjeluju i mlade rukometašice Podravke, i završnica za kadete. Uz to održat će se 41. središnji seminar trenera HRS-a i seminar Udruge hrvatskih rukometnih sudaca.

Podravka Vegeta polufinale kupa u Umagu igrat će u četvrtak 11. svibnja u 17 sati sa Zametom. Drugi polufinalni par u 19 sati bit će Trešnjevka i Dugo Selo 55. U petak 12. svibnja u 15 sati igrat će se utakmica za 3. mjesto (gubitnici u polufinalu), a u subotu 13. svibnja u 16,30 finalna utakmica (pobjednici polufinala).

NA FESTIVALU RUKOMETA I PODRAVKINE MLAĐE KADETKINJE

Na Festivalu rukometa na Završnici 1. hrvatske mlađe kadetske rukometna lige (1. HMKRL) za igračice rođene 2002. godine i mlađe, nastupa i selekcija Podravke. Smještena je u prsednatjecateljsku grupu A u kojoj su još Sinj, Umag i Liburnija Opatija. Prednatjecanje se odvija u četiri skupine po četiri ekipe, nakon čega slijede eliminacijske utakmice.

U prednatjecanju raspored mlađih kadetkinja je ovakav: u ponedjeljak 8. svibnja u 17,30 Podravka – Liburnija Opatija, u utorak 9. rujna u 10 sati Podravka – Sinj, a u 17 sati Umag – Podravka. U srijedu 10. svibnja od 9 do 20 sati igrat će se eliminacijske utakmice, a u četvrtak 11. svibnja od 9 do 14 sati igrat će se finalne utakmice za poredak.