Ivan Jerković (drugi s desna) i suradnici // Foto Ivo Čičin-MašanskerNa konferenciji za novinstvo, što je upriličena nakon prijema u zgradi Županije, direktor Marketinga HRS-a Silivo Njirić obavijestio je da će se kvalifikacijska utakmica za Svjetsko prvenstvo 2015., što će se održati u Danskoj, igrati u Koprivnici!

– To je nastavak dobre suradnje Hrvatskog rukometnog saveza, Koprivničko-križevačke županije, Koprivnice i Podravke, jer u Koprivnici je prošle godine vrlo uspješno odrganizano Svjetsko prvenstvo juniorki i kvalifikacijska utakmica muške reprezentacije s Nizozemskom za odlazak na EP – rekao je Njirić.

Izbornik kadetske rukometne reprezentacije Ivan Jerković u vezi predstojeće utakmice istaknuo je:

– Mi smo favoriti i ne bježimo od toga. Ove djevojke su temelj budućnosti hrvatskoga rukometa. U njima je velika kvaliteta i zato vjerujem plasman na Europsko prvenstvo, a onda vjerujem i u medalju.

Prvenstvo se održava u Makedoniji od 13. kolovoza ove godine.

– Ovim djevojkama ovo je prvi službeni nastup za reprezentaciju, a igrali smo dva prijateljska susreta sa Slovenijom i dva sa Crnom Gorom i sve smo dobili. Kapetanica reprezentacije je Podravkina Ivona Mrđen – rekao je Jerković.

Prva utakmica, Latvija – Hrvatska, igra se u petak, 20. ožujka, u gimnazijskoj sportskoj dvorani u Koprivnici s početkom u 18 sati.

Ulaz je besplatan.