Redovima Podravka Vegete će se u novoj sezoni priključiti i aktualna kapetanica zagrebačke Lokomotive Dora Kalaus koja je potpisala ugovor na dvije godine. Nakon što se u prošloj sezoni ekipi priključila njezina sestra blizanka Larissa Kalaus te preuzela kapetansku vrpcu najtrofejnijeg ženskog rukometnog kluba, a tragom stvaranja ekipe u kojoj će igrati talentirana domaća imena itekako je logično da i druga nositeljica europske bronce nastavi svoj put u klubu u kojem je napravila svoje prve rukometne korake.

Tamires ARAUJO (7) and Dora KALAUS (15) during the HEP Croatia Cup , Croatia vs Brazil, Zatika hall, Porec, Croatia, 16.04.2021, Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Dora je rođena u Zagrebu 24. lipnja 1996. godine. Svoje rukometne početke obilježila je baš kao i njezina sestra u križevačkom Rukometnom klubu Mlinar. Nakon toga na poziv trenera Branka Krajačića, priključila se Podravki gdje je u mlađim kategorijama igrala narednih šest godina. Put je nastavila u Koki gdje je zaigrala u 1.HRL te je tamo provela naredne dvije godine. Kako se bližio završetak srednje škole slijedio je i upis na fakultet te je Dora baš kao i njezina sestra zaigrala za zagrebačku Lokomotivu gdje je provela posljednjih sedam godina igračke karijere.

Sestre blizanke u derbiju prvenstva Larissa(lijevo) i Dora Kalaus(desno)//foto: Ivan Brkić//RK Podravka

25-godišnja desna vanjska igračica te hrvatska reprezentativka je baš kao i njezina sestra sportu, ali i obrazovanju posvetila jednaku pažnju pa je tako magistrirala psihologiju. Dora se rukometom bavi od svoje osme godine i prati ju kroz cijeli život. Njezin najveći uspjeh je osvajanje brončane medalje na Europskom prvenstvu sa ženskom seniorskom reprezentacijom. Od njezinih klupskih uspjeha vrijedno je istaknuti osvajanje Challenge Kupa s Lokomotivom, a tu su i dva trofeja u hrvatskom Kupu za žene. S Lokomotivom je tako posljednjih godina kontinuirano nastupala u europskim natjecanjima EHF Kupu i Challenge Kupu.

Dolazak u Podravku za mene znači nove izazove u rukometnoj karijeri, napredovanje u životnom i rukometnom smislu. Moram izraziti i veliko zadovoljstvo što se vraćam u klub u trenutku kada se događaju promjene i definiraju novi smjerovi – rekla je Dora Kalaus za klupske stranice. 

Dori želimo dobrodošlicu i nestrpljivo iščekujemo da je vidimo na domaćem terenu u dresu Podravka Vegete.

Foto: Ivan Brkić