Uoči prvog dana odigravanja 15. Memorijalnog turnira Josipa Samaržije Bepa u petak 27. kolovoza, delegacija Rukometnog kluba Podravka posjetila je grob velikog trenera uz nazočnost Josipove supruge Ane Samaržije, sina Albina te unuke Sare.

Foto: Ivan Brkić

Izaslanstvo je predvodio predsjednik Nadzornog odbora RK Podravke s.d.d. Ivan Pal uz nazočnost direktorice RK Podravke s.d.d. Vlatke Mihoci.

Predsjednik Nadzornog odbora RK Podravke s.d.d. Ivan Pal se toplim riječima obratio obitelji iznoseći lijepa sjećanja i osjećaje o treneru koji je u Koprivnici uspostavio moderni rukomet. Trener Samaržija je svojim doprinosom otvorio put vrhunskom ženskom rukometu koji je vrlo brzo zauzeo prvo mjesto u srcima svih Podravki i Podravaca, Koprivničanki i Koprivničanaca, a i šire.

Prošlo je dvadeset godina, ali moram reći da je otišao prerano. To koliko vam netko nedostaje shvatite tek kad tog nekog više nema, a to obitelj najviše osjeća. Velika je stvar da će jedna dvorana dobiti ime po profesoru Samaržiji koji je nama svima u struci otvorio put da se ozbiljno njome bavimo. Da nije bilo njega i one generacije u kojoj je bila i njegova supruga Ana, ne bi bilo ni vrhunskog rukometa. O pedagoškom radu profesora Samaržije i njegove supruge se također može puno reći, a moramo spomenuti i kako je profesor godinama bio trener jugoslavenske ženske reprezentacije i isto tako je vrlo važno da je baš on jedini Koprivničanac koji ima dvije olimpijske medalje i to iz Moskve i Los Angelesa – rekao je predsjednik NO RK Podravke Ivan Pal uz veliki izraz zahvalnosti i poštovanja prema profesoru Samaržiji i njegovoj obitelji koja je uistinu mnogo dala koprivničkom sportu.

Sin Albin se zahvalio na lijepim riječima u ime cijele obitelji.

Kažu da čovjek živi dokle god ga se netko sjeća. Memorijalni turnir koji sada već ima dugu tradiciju održavanja je jedan od načina da se sjećamo, a sada je tu i imenovanje dvorane što je uistinu jako lijepo. Mi to podržavamo i moram reći da želim i klubu i rukometu u Koprivnici sve najbolje te da se nastavi tradicija vrhunskog sporta i rukometa po kojem je ovaj grad poznat – rekao je sin Albin.