U tjednu i vikendu koji je iza nas Škola rukometa odradila je puno aktivnosti. Više o njima pročitajte niže.

PODRAVKA 2 LINO

Podravka Lino – ŽRK Bjelovar 2 47:24 (23:15)

Rukometašice Podravke Lino odigrale su 10. rujna svoju četvrtu prijateljsku utakmicu, a prvu na domaćem terenu. Protivnik je bila druga ekipa ŽRK Bjelovar protiv koje je upisana uvjerljiva pobjeda s 23 gola razlike. Utakmica je odigrana uz poštivanje svih epidemioloških mjera, ponajprije bez publike.

Kao lošu posljedicu odigrane utakmice istaknimo kako se ozlijedila Lea Hrupec, a riječ je o koljenu. Medicinsko izvješće tek se očekuje.

Podravka Lino : Međurečan 4, Megerle 1, Strugar 8, Đuranek, Sever 2, Stručić 7,Vuljak 4, Crnjak, Hrupec, Balaško 4, Dedi 4, Perić 7, Smolak, Žganjar, Švenda 3, Jagustin 3, Galinec, Ibrahimpašić.

Podravka Lino – ŽRK Zelina 46:33

Samo nekoliko dana kasnije, u ponedjeljak 14. rujna rukometašice Podravke Lino igrale su i prijateljsku utakmicu protiv ŽRK Zelina. Igralo se u sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović, a na ovaj način odigran je svojevrsni prijateljski uzvrat. Upisana je pobjeda od 13 pogodaka razlike. Veseli činjenica kako se ekipa vraća u formu nakon pauze uzrokovane epidemijom.

Obje ekipe fokusirale su se na napad stoga se moglo vidjeti čak 79 golova na utakmici. Trenerica Đurđica Zečević izdvojila je kontinuirano dobre igre Eme Stručić (11), kao i Lanu Strugar (8) i Laru Perić (6). Također, istaknula je kako je i Tena Megerle (9) pokazala svoj potencijal.

Ekipa u posljednje vrijeme radi dobro i na fizičkom i na taktičkom planu – poručila je trenerica Zečević.

Prvenstvo 2. HRL za igračice Podravke 2 počinje 26./27. rujna gostovanjem u Osijeku, a dotad će se odigrati još dvije prijateljske utakmice.

 

Sastav ekipe Podravka 2: Međurečan 4, Strugar 8, Đuranek, Stručić 11, Sever 2, Crnjak, Balaško 1, Dedi 1, Megerle 9, Perić 6, Smolak, Žganjar, Švenda 3, Jagustin 2, Galinec , Ibrahimpašić.

PODRAVKA 3

Podravka 3 – ŽRK Zelina 19-16

Djevojčice Podravke 3 (godište 2006. i mlađe) koje vodi trener Nenad Smiljanec u ponedjeljak 14. rujna odigrale su prijateljsku utakmicu s ekipom ŽRK Zelina. U toj utakmici djevojčice Podravke 3 pokazale su jedno sasvim drugo lice od utakmica na turniru u Dugom Selu. Podravkine djevojčice su od starta utakmice krenule vrlo motivirano i pune želje za dokazivanjem. Takav ulazak u utakmicu je rezultirao visokim vodstvom od 10 : 1. Do kraja poluvremena rezultat se zaustavio na visokih 11 : 4.

Početak drugog poluvremena donosi drugu sliku na terenu. Koprivničanke kao da su završile utakmicu, a gošće iz Zeline pokazuju zašto spadaju u bolje ekipe u tom godištu. U šest – sedam minuta drugog poluvremena Zelinčanke rade 8 : 3 i dolaze na dva gola zaostatka 14 : 12. Domaće djevojčice se ipak bude i ne dozvoljavaju da gošće naprave preokret. Do kraja utakmice djevojčice Podravke 3  stalno su držale prednost 2 – 3 gola razlike do konačnog rezultata 19 : 16 za Koprivničanke.

Bez obzira na pad u drugom dijelu djevojčice Podravke 3 vraćaju se polako igrama iz prošle sezone – kazao je trener Nenad Smiljanec. 

PODRAVKA 5

Nakon malo manje od pola godine stanke ponovno su počele trenirati i djevojčice rođene 2010. godine i mlađe pod vodstvom trenera Antonija Pranjića, a od ove sezone u rad s ekipom uključila se i trenerica Zečević. Uz poštivanje mjera HZJZ dosad su odradili pet treninga, od toga četiri na svježem zraku i jedan u dvorani. Trenutno u ovoj generaciji trenira 45 mladih rukometašica koje od ove sezone počinju s velikim rukometom. Svaki trening se provodi s ciljem razvoja sposobnosti i znanja kroz igru.

Veseli nas veliki broj djevojčica na svakom treningu. Redovite su i marljivo treniraju. Nadamo se da ćemo se što prije vratiti u naše stare termine u dvorani kako bi neke rukometne elemente mogli još bolje uvježbati – poručio je trener Antonio Pranjić. 

PODRAVKA 6

Nakon poduže stanke uslijed korona krize s radom je počela i Podravka 6, najmađa grupa djevojčica rođeni 2012. i 2013. godine. Dočekale su dobre vijesti i zeleno svijetlo za povratak treninzima. Zasad se trenira na vanjskim terenima Gimnazije Fran Galović. Ali, i to će se uskoro promijeniti jer klubovi će se uskoro vratiti u dvorane.

Treniramo dva puta tjedno uz strogo pridržavanje svih protuepidemijskih propisanih mjera.  U iščekivanju povoljnijih vijesti koristim priliku da pozovem sve djevojčice rođene 2012/2013 godine koje su zainteresirane za rukomet da se priključe treniranju u našem klubu. Vjerujem da će uživati i s veseljem dolaziti na svaki naš trening. Mojim malim rukometašicama želim sezonu punu rada, napretka, smijeha i veselja – rekla je trenerica Snježana Petika.