Skupština-HRS-aU subotu, 25. travnja, u prostorijama hotela Panorama Zagreb održana je izborna i redovita godišnja Skupština Hrvatskog rukometnog saveza na kojoj su se, među glavnim točkama dnevnoga reda, našli i izbori za predsjednika Hrvatskog rukometnog saveza te Upravni i Nadzorni odbor HRS-a.

Povjerenstvo za izbor i imenovanje objavilo je kako je 39 članova istaknulo jednog kandidata za izbor predsjednika HRS-a za mandatno razdoblje od 2015. do 2019., a to je dosadašnji predsjednik Sandi Šola. Novim predsjednikom Skupština je javno izglasala dosadašnjeg predsjednika HRS-a Sandija Šolu.

Predsjednik Šola između ostalog istaknuo je važnost okretanja novim medijima i društvenim medijima te pridavanju važnosti funkcioniranja klupskog sporta.

Pojedinačnim glasovanjem uz jednoglasnu odluku, a na prijedlog novoizabranog predsjednika HRS-a, u Upravni odbor potom su izabrani Zoran Gobac, Boris Mesarić, Darko Dunato, Ozren Matijašević, Željko Maletić, prof. dr. sc. Dinko Vuleta, Josip Posavec, Hrvoje Vojvoda, Vili Bassanese, Željko Udovičić, Josip Ergović, Nikola Rukavina, Božica Palčić te Ante Ančić, a u 15 članova Upravnog odbora ulazi i predsjednik HRS-a.

Nadzorni odbor čini pet članova, a u njega su na Skupštini jednoglasno izabrani Tomislav Grahovac, Goran Peterko, Krešimir Donđivić, Dinko Tandara te Rajko Roža.

(Prema www.hrs.hr)