Budućnost - Podravka Vegeta u Baru // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta u 5. kolu Regionalne lige, u utakmici koja je odigrana u Baru u Crnoj Gori, svladala je europske prvakinje Budućnost iz Podgorice 22:26 (11:18). Pametna uigra, dobra obrana i sjajna Marta Žderić na golu donijele su zaslužena dva boda i optimizam u pripremama za Ligu prvakinja. U nedjelju u 18 sati Podravka Vegeta završava crnogorsku turneju utakmicom 2. kola Regionalne lige s Biserima Plevlja,

Oba trenera poslala su od početka na parket najjače sedmorke. Domaći trener Dragan Adžić postavio je na vrata Woltering, a u polju su igrale Miljanić, Mendy, Živković, Bulatović i Lazović, Ozlioješene Cvijić, Knežecić i Georgijevska nisu ulazile. Neven Hrupec na gol je stavio Žderić, a u polju su igrale Tatari, Damnjanović, Horvat, Milanović Litre, Pušić-Koroljević i Gaće. Igralo se u prekrasnom Sportskom centru Topolica u dvorani koja prima 2500 gledatelja. Bilo ih je stvarno oko 200, službeno 300.

U prvih šest minuta 0:5, vodstvo Podravke Vegete, uz tri obrane Žderić, dva gola Damnjanović (1+1 iz 7 m) i po jedan Tatari, Horvat i Bulath (7 m). Prci gol za Budućnost postigla je iz 7 m Živković u 7. minuti, ali je Horvat odmah postavila 1:6, Mehmedović 2:6, Pušić-Koroljević u 9. minuti 2:7 i Gaće 2:8. Razlog vodstva bilo je gubljenje lopti Budućnosti u napadu i obrane Žderić. U 11. minuti 3:9, u 12. 4:10, u 13 5:10. U 12. minuti Žderić je pogođena u glavu, pala je, lopta je otišla visoko i polagano u gol, a suci priznali, iako su morali prekinuti akciju, jer je golmanica bila onesposobljena.

Budućnost - Podravka Vegeta u Baru // Foto Ivo Čičin-MašanskerU 20. minuti Podravka  Vegeta još uvijek je držala razliku, 8:13, a Žderić je upisala i šestu obranu, a Damnjanović gol za 8:14. Bolja Podravka Vegeta povećala je razliku, a prevaga je bila Žderić na golu (9 obrana u prvom dijelu), osobito kod smanjenog rezultata s uzastopnim obranama zicera. Podravci bi rekli: Podravka je igrala u 1. poluvremenu ”k’o zmaj”. Jako dobra prezentacija i igra sviju, a na utakmicu su, uz ostale, potpuno ”budne” došle u Nikica Pušić-Koroljević (4 gola) te Horvat. Pokretač igre Tatari vrlo dobra, a suci imjau ”na piku” Damnjanović: već dva isključenja u 30. minuta. Ne treba zaboraviti ni dobru igru obrane.

U 2. poluvremenu od 45. minute – bez Tatari. Mehmedović je u jednom sendviču na Podravkinoj igračici sjela na koljeno. Do tog vremena opet se u nekoliko navrata iskazala Žderić (do tada 15 obrana), a Žana Čović je u prvim minutama zabila tri projektila u mrežu. U 37. minuti Podravka Vegeta vodila je 12:21, u 47. bilo nje 17:23. U 50. minuti 18:25, u 52. Živković zabija šesti sedmerac, a Mehmedović realizira kontru i kasnije promašuje zicer, pa je u 54. minuti bilo 20:25. U 53. minuti Tatari se vratila u igru, a Bulatović je odmah grubo ruši i zaslužuje 2 minute kazne, prve za Budućnost, dok se Damnjanović sa 4 minute priključila i  Milanovi Litre. U 56. minuti Pongrac lobom s krila postavlja šest razlike, 20:26. Pobjeda je na vidiku. Žderić 17. obrana, a Mehmedović i Miljanić iz kontri smanjuju na 22:26. Europske prvakinje se ne daju. Dobra utakmica. Budućnost, kao i mnogo puta u ovom susretu, gubi loptui u napadu i 2 minute i 11 sekundi prije kraja Hrupec zove time out. Budućnost u kontri i u istim sekundama promašaj dva zicera: kad te ne ide, ne ide. Bulatović puca u nebo, ali Budućnost 40 sekundi prije kraja ima ubacivanje s ugla. Nema gola, čuje se iz Podravkina kruga za vrijeme time outa kojeg je pozvao Dragan Adžić. Žderić brani 19. put i kraj. Podravka Vegeta u službenoj utakmici Regionalne lige pobijedila je europske prvakinja 22:26.

Na kraju veselje // Foto Ivo Čičin-MašanskerUTAKMICA 5. KOLA REGIONALNE LIGE

BUDUĆNOST – PODRAVKA VEGETA 22:26 (11:18)

BAR – Sportski centar Topolica. Gledatelja: 300. Suci: Gjorgji Načevski i Slave Nikolov (oba Makedonija). WRHL delegat: Radoš Rakočević (Crna Gora).

BUDUĆNOST: Woltering (6+0), Vukčević (5+0), Bralo (-); Miljanić 3, Trifunović, Mendy 5, Živković 6(6), Bulatović 2, Nikolić 1, Georgijevska, Ježić 1, Cvijić, Mehmedović 4, Pavićević, Knežević, Lazović. TRENER: Dragan Adžić.

PODRAVKA VEGETA: Žderić (19+0), Jelčić (-+0), Kapitanović (-); A. Čović, Ž. Čović 3, Pongrac 1, S. Šenvald, Gaće 3, Damnjanović 4(2), Milanović Litre, Dragišić, Vidak, Tatari 3, Horvat 2, Pušić-Koroljević 4, Bulath 56(3). TRENER: Neven Hrupec.

SEDMERCI: Budućnost 6(6), Podravka Vegeta 5(5).

ISKLJUČENJA: Budućnost 2 minute (Bulatović), Podravka Vegeta 8 minuta (Damnjanović i Milanović Litre po 2+2).

IGRAČICA UTAKMICE: Marta Žderić (Podravka Vegeta)