Novo lice u redovima Podravka Vegete je i mlada talentirana reprezentativka Hrvatske Andrea Šimara. Posljednje četiri sezone bila je igračica zagrebačke Lokomotive s kojom je u aktualnoj sezoni podigla prvenstveni pehar dok je u sezoni 2020./2021. s istom ekipom osvojila trofej i u hrvatskom Kupu za žene. Igrala je s Lokomotivom i finale Challenge Kupa u kojem su  2020. osvojili drugo mjesto.

Andrea je od 2018. godine i dio ženske seniorske reprezentacije s kojom je osvojila broncu na Europskom prvenstvu u Danskoj te je nastupila i na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj.

Njezin talent i igrački potencijal potvrđuju i statistički podaci iz sezone 2021./2022. u kojoj je s ukupno 173 postignuta pogotka bila treća strijelkinja Prve hrvatske rukometne lige za žene s prosjekom od 6.9 golova po utakmici i uz postotak šuta od 86%.

Pozitivno sam iznenađena pozivom. Sve se dogodilo jako brzo te sam izuzetno sretna i zadovoljna što smo dogovorili suradnju i što mi je vodstvo Kluba iskazalo povjerenje. Mlada smo ekipa, uglavnom domaće igračice i vjerujem da puno možemo postići. Uzbuđenje isto tako ne mogu sakriti i jedva čekam da krenemo s pripremama – rekla je Andrea Šimara.

Andrea Šimara je do svoje jedanaeste godine igrala tenis nakon čega je počela igrati rukomet u Trešnjevci u kojoj je provela deset godina. Nakon toga prelazi u Lokomotivu, a svoje sportske izazove nastavlja u dresu Podravka Vegete. Ove će godine i diplomirati na Agronomskom fakultetu u Zagrebu te tako zaključiti jedno životno poglavlje. Čekaju ju i reprezentativne pripreme i odlazak na Mediteranske igre sa hrvatskom ženskom rukometnom reprezentacijom.

Dobro nam došla u našu rukometnu obitelj Andrea, veselimo se zajedničkim izazovima koji su pred nama.

Foto: Ivan Brkić