Još lijepih vijesti stiže iz Rukometnog kluba Podravka. Vjernost klubu je produžila i Nikolina Zadravec, naše desno krilo koje će i sljedeće dvije sezone ponosno nositi dres najtrofejnijeg ženskog rukometnog kluba. Rođena je u Čakovcu, a rukomet je krenula igrati s osam godina u svom rodnom gradu. Sa 16 godina je otišla u varaždinsku Koku iz koje je stigla u Podravku 2016. godine. U sezoni 2016./2017. je s Podravkom osvojila Kup i Prvenstvo te nakon toga zaigrala za švedski Kristianstad Handball.

Iz švedskog je kluba otišla već na polusezoni i u proljetnom dijelu prvenstva 2018. godine zaigrala za Bjelovar dok se na ljetne pripreme ponovno vratila u Podravkine redove te od sezone 2018./2019. do danas ostala u Podravci.

S Rukometnim klubom Podravka je osvojila tri prvenstva i dva Kupa, igrala Ligu prvakinja i EHF Kup te već kao mlada igračica stjecala iskustvo u velikim utakmicama. Kad govorimo o reprezentaciji prošla je kroz sve mlađe selekcije hrvatske reprezentacije te nastupila na Europskim i Svjetskim prvenstvima. Iako je već neko vijeme dio seniorske reprezentacije, nažalost, Europsko prvenstvo u Danskoj je propustila zbog korone no ponosna je na osvojenu broncu. Igrala je kvalifikacije za to prvenstvo koje su joj ostale u jako lijepom sjećanju. Od niza reprezentativnih akcija posebno pamti osvajanje HEP Croatia Cupa sa seniorkama 2021. godine kada su pobijedile svjetske prvakinje iz Brazila u porečkoj Žatiki.

Najvažnije joj je da igra i da ju zaobilaze ozljede iako je u sportu to ponekad najteže. Iako je iza nje oporavak od još jedne operacije sada se vratila još jača. Izuzetno je vesele sezone koje dolaze, ali u ovom trenutku fokus je na aktualnoj sezoni.

Nikolina Zadravec//foto: Romana Mihalec

Sretna sam i zadovoljna što sam produžila ugovor s klubom. Zahvaljujem se na povjerenju. Veselim se novim izazovima i želim nam svima zajedno što bolje rezultate u sportskim izazovima koji nam dolaze. U ovoj sezoni i dalje želimo dati svoj maksimum u prvenstvu, a isto tako ostaje cilj da se dokažemo i u Kupu. U sljedećoj sezoni ponovno ćemo ići za ostvarenjem domaćih ciljeva te naravno pokušati napraviti najviše što možemo u Europi – rekla je zadovoljno Nikolina Zadravec koja će još dvije sezone ponosno nositi dres Podravke Vegete.

Nikolini čestitamo i sretni smo što ostaje dio naše rukometne obitelji te joj želimo još puno pogodaka, istrčanih kontri i dobro odrađenih obrambenih zadataka.