Maria Holešova // Foto Ivo Čičin-MašanskerSlovačko reprezentativno lijevo krilo, članica slovačkih prvakinja Iuventa Michalovce Maria Holešova, u klupskim prostorijama RK Podravke s.d.d. potpisala je danas jednogodišnji ugovor za Podravku Vegetu. Svoj potpis s Podravkine strane dala je direktorica Božica Palčić.

Božica Palčić, Maria Holešova i Miranda Tatari Šimunović // Foto Ivo Čičin-MašanskerMaria Holešova rođena je 14. travnja 1993. godine u mjestu Žilina, visoka je 164 cm. U Iuventu Michalovce došla je 2012. godine iz kluba MHK Bytča. U prvoj ekipi Iuvente igrala je od 2015. godine do danas. Iza nje stoje impozantne brojke. Drugi je strijelac zajedničke slovačko-češke lige sa 196 postignutih golova, od čega je 129 bilo iz kontranapada.

 Maria Holešova // Foto Ivo Čičin-Mašansker          Zadnje reprezentaivne nastupe imala je u kvalifikacijskim utamicama za EP s Italijom u ožujku. Obje utakmice Slovačka je dobila, a Holešova je zabila 13 i sedam golova. U listopaadu 2017. godine u kvalifikacijskoj utakmici s Poljskom dala je tri gola.

Koprivnička publika imala ju je prigodu upoznati na Bepovom memorijalu 2015. godine. Podravka je tada pobijedila s 32:23, a Holešova je za slovačku ekipu dala tri gola. Protiv Podravke igrla je i na memorijalu u Michalovcima u kolovozu 2015.

Maria Holešova // Foto Ivo Čičin-MašanskerNjene karakteristike su brza kontra i brzi trk u obranu. Živi apsolutno sportski, a igračica je koja nakon treninga ostaje sama i dodatno trenira.

– Za Mariu sam dobila preporuku još oko Nove godine, ali tada nismo trebali popunjavati krilnu poziciju. Međutim, sada je to nužno, kontaktirali smo Mariu i njoj je to bio izazov, htjela je dokazivanje, a sviđa joj se klub i to što će se boriti za ulazak u Ligu prvakinja – rekla je sportska direktorica RK Podravke s.d.d. Miranda Tatari Šimunović.

– Šest sam godina u Iuventi i razmišljala sam o promjeni kluba i promjeni u sportu i životu. Svidjela mi se mogućnost igranja u Ligi prvakinja, a i Podravka je klub s visokom reputacijom. Zato nisam previše razmišljala. Iuventa jest prvak države, ali prošle sezone nije igrala europske utakmice – kazala je Holešova.

Osobno ne pozna Podravkine igračice, ali zna sve o njima i smatra da će se uklopiti u novi sastav Podravke Vegete.

Dodatak biografiji: ima tri sestre, dvije se bave rukometom, jedna je vratarka, a druga srednji vanjski.   

 Obavila je i liječnički pregled, zdrava je i spremna za novi dom u Koprivnici. Maria Holešova.