Press Peika // Foto Ivo Čičin-MašanskerBjelodano je da je interes za ženski rukomet, odnosno Podravku Vegetu, porastao nakon što se trenerske dužnosti prihvatila Snježana Petika. To se matematički očitava i na broju čitatelja (od 2000 do 13.000 po tekstu) i lajkova slika i tekstova te stranice na Fecbooku (ukupno 2542, a samo ovaj tjedan više od 50). Tomu je pridonijelo i angažiranje novih igračica. Zato ne čudi ni interes medija, koji su u znatnom broju popratili prvo okupljanje Podravke Vegete.

Press Peika // Foto Ivo Čičin-MašanskerJasno je bilo i njihovo zanimanje za razgovor sa Snježanom Petikom. Ona ima snažnu sportsku reputaciju i kao igračica i kao trenerica mlađih naraštaja, a kako je svijet malen čak devet od 19 na spisku prve ekipe igračice su koje je Petika trenirala u Podravkinoj Školi rukometa. Eto sretnog ponovnog susreta. Pa kako se osjeća u novoj ulozi?

Press Peika // Foto Ivo Čičin-Mašansker– Osjećam se fino, kao i inače. Ništa me ne opterećuje, možda me malo pritišću ta očekivanja, ali to je taj prvotni šok, koji ću ja vjerojatno brzo svladati. Što možemo očekivati? Pa ne mogu ništa pametno novo reći što već nisam rekla, očekujem rad, očekujem od cura da to podrže, očekujem da se svi trudimo, da probamo tu Norvešku preskočiti. Sve respektiram, nikog se ne bojim. Kao igračica sam isto bila takva, sa svakim sam spremna uhvatiti se u koštac, pa što bude bit će.

Što je rekla curama na sastanku prije prvog treninga?

Press Peika // Foto Ivo Čičin-Mašansker– Rekla sam im što mogu očekivati od mene, što ja očekujem od njih. Najvažnije što sam ima rekla je da ako dođe trenutak da nema kemije između nas, da pošteno dođu i kažu ”ne možemo vas više žvakati” i da se onda kulturno svi raziđemo. U principu kad nema više kemije između trenera i ekipe sav ostali rad i trud su džabe.

Kakav je početni program vježbanja?

Press Peika // Foto Ivo Čičin-Mašansker– Treninzi, treninzi i samo treninzi. Jutarnje treninge obavljat ćemo u šumi Crna gora, popodnevne treninge u dvorani. Koristit ćemo bazene, teretanu, imat ćemo team buildinge da se bolje povežemo, da se cure bolje upoznaju, da počnemo disati kao ekipa. Imamo dogovorene utakmice. Najprije 4. i 5. kolovoza dogovorili smo dvije kontrolne utakmice s Hypom u Beču. Nakon toga je memorijal Vinka Kandije u Ljubljani, pa naš memorijalni Bepov turnir. Utakmica neće nedostajati. Možda ćemo imati mali problem brojnosti. Zbog reprezentativnih akcija naših juniorki i kadetkinja ostat ćemo na desetak igračica i to bi nam moglo malo poremetiti planove. Što da kažem: mala četa, ali odabrana.

Press Peika // Foto Ivo Čičin-MašanskerČetiri su od 27. srpnja u juniorskoj reprezentaciji, onda nam iz ekipe odlaze četiri iz kadetske reprezentacije do polovice kolovoza. No, dogovorili smo se s kadetskom reprezentacijom da nam otpuste za Beč naše kadetkinje da bi mogli imati popunjen broj za nastup. U početnom razdoblju u kondicijskom dijelu priprema pomagat će nam kolega Alen Marošević, a zbog nedostatka financijskih sredstava uz ekipu će biti samo dvoje trenera, Goran Trajkovski i ja.

Nakon razgovora s novinarima počeo je trenig u dvorani Srednje škole, gdje je zrak u ponedjeljak bio takav da se disalo ”na škrge”. Press Peika // Foto Ivo Čičin-Mašansker