Snježana Petika // Foto Ivo Čičin-MašanskerTRENERI SURADNICI // Piše Snježana Petika, trenerica Podravke Lino
Poštovani ljubitelji rukometa, evo nakon ljetne stanke obavljena je i prozivka igračica koje će u novoj 2013/2014. sezoni nastupati pod nazivom Podravka Lino. Prvoj prozivci odazvalo se 17 igračica od njih 31 koje će ove sezone nastupati za drugu ekipu Podravke. Za sve one koji su proteklih sezona pratili Podravku Lino, nekoliko informacija o svim novostima koje su se događale tokom ljeta oko sastava Podravke Lino.

S obzirom na to da su neke djevojke zbog odlaska na fakultet promijenile klub za koji će nastupati ( Božić – Samobor, Tvorić – Lokomotiva, Bogdanović i Slivar – pregovori traju, Dora i Larisa Kalaus – posudba Koka ), a neke su pridružene radu s prvom ekipom (Matea i Antonija Oremović, Dušak, Zagorščak i Maljak ), ostatku djevojaka pridružena je kompletna ekipa igračica rođenih 1998. i mlađe. Koristim priliku da curama koje su igranje rukometa nastavile u drugim sredinama zaželim puno uspjeha u njihovom daljnjem rukometnom napretku kao i studiranju, a vjerujem da će trener Krajačić (koji će krenuti od početka i preuzeti najmlađu grupu djevojčica), naći ponovno veselje u stvaranju nove generacije rukometašica, vezanju vezica na tenisicama i slaganju kose u repiće. Samo da se zna, to i još mnogo drugih stvari su obaveze trenera u mlađim dobnim skupinama.
Kao što svi znamo, svaki je početak težak i naporan kada se radi na kondicijskoj pripremi, a osobito su teški nakon ljetnog opuštanja, ljetnih vrućina i ignoriranja trenerovih savjeta o smanjenoj fizičkoj aktivnost, ali ne i prestanku svih fizičkih aktivnosti. Počeli smo sa općom i osnovnom kondicijskom pripremom na izletištu Crne Gore, a od 26. kolovoza ući ćemo u dvoranu i nastavljamo sa specifičnom kondicijskom pripremom i radom s loptom. Sve rukometašice priključile su se radu osim vratarke Krmpotić, koja se nalazi na Europskom prvenstvu s kadetkinjama. Sve više manje marljivo rade, teško je onim curama koje su preko ljeta bile malo manje aktivne,onim drugima je malo više teško, ali kaže se, da se svaka škola plaća. Moramo se dobro pripremiti, jer nas čeka duga sezona, puna obaveza, iskušenja, ali i prilika za dokazivanje. Jurišat ćemo na tri fronte (2. HRL sjever, 1. Hrvatska kadetska rukometna liha HKRL za igračice rođene1996. i mlađe kao i 1. Hrvatska mlađe kadetska rukometna liga HMKRL – igračice rođene1998. i mlađe). Igranje na više fronti često uzima danak, a da nam se to ne bi događalo opterećenje će morati biti ravnomjerno raspoređeno na sve igračice, svaka će biti bitna i svaka će morati dati svoj doprinos uspjehu ekipe. Ove sezone za nas će biti bitan svaki bod, za svaki bod ćemo se morati boriti. A tko ne bude mogao pratiti ritam? Pa, samo recimo da nas trenutno ima 31, a u zapisnik stane samo 16 igračica.
I na kraju možemo obećati, iako je ekipa jako mlada: truditi ćemo se da na svakoj utakmici dostojno prezentiramo Podravku, težit ćemo kao i do sada da igramo brzi, atraktivni i moderni rukomet, a da bi to uspjeli čeka nas još mnogo pretrčanih kilometara, još mnogo znoja, teških i bolnih mišića. I zato pozivam sve navijače Podravke Lino da i dalje podržavaju mladost na terenu svojim dolascima na utakmice i bodrenjem , a mi ćemo se truditi da im se odužimo dobrim rukometom.
Prve utakmice su već na redu 30. i 31. kolovoza u sklopu Memorijalnog turnira Josipa Samaržije Bepa, oba dana s početkom u 16 sati.
Sportski pozdrav!
Snježana Petika