Upravni odbor Udruge trenera će dodijeliti priznanje trenerici hrvatske ženske rukometne reprezentacije Snježani Petiki. Osim što je dugogodišnja trenerica u Rukometnom klubu Podravka Snježana je svojim sportskim uspjesima zadužila hrvatski rukomet i sport općenito, a brončana medalja na europskom prvenstvu ujedno je dodatni vjetar u leđa njezinoj trenerskoj karijeri. Nećemo reći da je ovo priznanje kruna trenerske karijere zato što će ”kraljice šoka” imati još dosta prilika da potvrde svoju snagu i moć na terenu, a tako i njihovi treneri. Moramo reći kako smo iznimno ponosni što je Snježana Petika dio našeg kolektiva i što će na ovogodišnjem Središnjem seminaru za trenere u Poreču primiti zasluženo priznanje. U ime kluba iskrene čestitke, trenerici Snježani Petiki i neka i dalje niže uspjehe na svojem sportskom putu.

Ugodno sam iznenađena i zaista mi mnogo znači priznanje od strane kolega trenera. Veselim se novim izazovima koji će biti postavljeni pred žensku reprezentaciju. I dalje ću predano raditi kao i dosad kako bismo zajednički i opravdali rezultat koji smo postigli. Na kraju želim čestitati svim nagrađenima – rekla je trenerica Snježana Petika koja će nagradu Udruge trenera primiti na Središnjem seminaru trenera 18. lipnja. 

Iz HRS-a su priopćili kako je nakon pristiglih prijava  iz rukometnih klubova te na osnovi postignutih rezultata u 2019. i 2020. godini Upravni odbor Udruge trenera je donio odluku da za doprinos razvoju rukometa u Republici Hrvatskoj dodijeli priznanje trenerima i dugogodišnjim rukometnim djelatnicima  Zvonku Kalebu i  Milivoju  Šarku.

Isto tako se želi odati priznanje svim trenerima koji su osvojili medalje vodeći hrvatske rukometne reprezentacije na međunarodnim natjecanjima u 2019. i 2020. godini:

  • Lino Červar, izbornik 2. mjesto EHF EURO 2020 za muškarce
  • Hrvoje Horvat, trener 2. mjesto EHF EURO 2020 za muškarce
  • Nenad Šoštarić, izbornik 3. mjesto EHF EURO 2020 za žene
  • Snježana Petika, trenerica 3. mjesto EHF EURO 2020 za žene
  • Davor Dominiković, izbornik 2- mjesto na juniorskom Svjetskom prvenstvu 2019.
  • Dinko Đanković, trener, 2 mjesto na juniorskom Svjetskom prvenstvu 2019.
  • Nino Marković, izbornik 1. mjesto na EYOF-u 2019.
  • Krešimir Ivanković, trener 1. mjesto na EYOF-u 2019.
  • Matej Mišković, izbornik 3. mjesto na Mediteranskim igrama za kadete 2019.
  • Marko Gotal, trener 3. mjesto na Mediteranskim igrama za kadete 2019.

Priznanje će dobiti i hrvatski trener Dubravko Prelčec koji je prošle sezone sa svojom ekipom ušao u  1.Bundesligu sa klubom Handball-Luchse Buchholz 08-Rosengarten.

Obzirom da se u 2020 godini nije održao Središnji seminar, ove godine će se priznanja dodijeliti za 2019. i 2020. godinu tijekom 44. Središnjeg seminara za trenere u Poreču , SD Žatika, dana 18.06.2021. petak nakon prvog predavanja u 11:15 sati.