Hrvatska juniorska reprezentacija // Foto IHFNakon pobjede nad Češkom i izborenog drugog mjesta u skupini, što donosi susret osmine finala s Nizozemskom, izbornik hrvatske juniorske reprezentacije Neven Hrupec bio je super-zadovoljan.

– Čestitam svim curama i publici koja nam je puno pomogla. Češka je pokazala kroz sve ove utakmice da je dobra reprezentacija, igra nam nije bila baš bajna, ali nama je bilo najvažnije da ostvarimo pobjedu. Ostvarili smo povijesni rezultat. Sada se treba dobro odmoriti, regenerirati.

O osmini finala:

– Očekujem čvrstu, dobru utakmicu i, naravno, pobjedu.

Kapitanović na utakmici s Norveškom // Foto IHFHrvatska utakmicu osmine finala s Nizozemskom igra u ponedjeljak 7. srpnja u Koprivnici s početkom u 18,30 sati. Izbornik Hrupec pozvao je sve ljubitelje rukometa da dođu u dvoranu i podrže juniorke na putu do novog slavlja i što boljeg rezultata na ovom Svjetskom prvenstvu.

– Cure su sjajne i sigurno je da u njih imam veliku vjeru i da na njih računamo. U niti jednoj utakmici nisu zakazale i ovim putem bi htio čestitati svim trenerima koji su radili s njima. Nadam se da će nas u Koprivnici također dočekati puna dvorana i da će nam pomoći da uspijemo stići do četvrtfinala. Uz pravu publiku pokazali smo da možemo igrati sa svima.

S utakmice Hrvatska - Češka // Foto IHFHrvatskoj je na putu do pobjede nad Češkom pomogla i Ana Debelić koja je suparničku mrežu zatresla četiri puta.

– Bila je teška utakmica, peta po redu, ali dale smo sve od sebe. Znali smo da će biti teško, jer je i Češkoj utakmica bila od važnosti, ali na kraju smo uspjele pobijediti . Idemo u Koprivnicu i pozivam sve gledatelje da nas dođu podržati. To nam podiže adrenalin stoga se nadam da će biti puna dvorana. Nadam se da ćemo igrati kao što smo igrali do sada.

Ukoliko hrvatske juniorke pobijede Nizozemsku, u srijedu 9. srpnja igrale bi četvrtfinalnu utakmicu s pobjednicama susreta Rusija – Švedska.

U PONEDJELJAK, 7. SRPNJA, OD 14 SATI UTAKMICE OSMINE FINALA I PRESIDENT CUPA U KOPRIVNICI, DUGOM SELU I ČAKOVCU

 

KOPRIVNICA 1/8 FINALA

14,00 1B (Danska) – 4A (Češka)

16,15 1A (Koreja) – 4B (Srbija)

18,30 3B (Nizozemska) – 2A (Hrvatska)

20,45 3A (Norveška) – 2B (Njemačka)

 

DUGO SELO 1/8 FINALA

Hrvatska - Urugvaj // Foto IHF

14,00 3C (Portugal) – 2D (Rumunjska)

16,15 3D (Brazil) – 2C (Francuska)

18,30 1C (Mađarska) – 4D (Slovenija)

20,30 1D (Rusija) – 4C (Švedska)

 

ČAKOVEC President cup od 17. do 24. mjesta

14,00 5 A (Urugvaj) – 5 B (Argentina)

16:00 5 C (Japan)- 5 D (Kina)

18,00 6 A (Kazahstan) – 6B (Angola)

20,00 6 C (Kongo) – 6 D (Tunis)