Juniroke-Hrv-Aust-1Hrvatska ženska juniorska rukometna reprezentacija na otvaranju Svjetskog prvenstva U-20 u Rusiji minimalno je pobijedila reprezentaciju Austrije 24:23 (12:14) te tako osvojila prva dva boda u grupi B. U prvom susretu grupe Južna Koreja svladala je Brazil 35:34 (15:16), a Francuska Tunis 34:22 (16:10).

– Utakmica je bila kao i svaka utakmica na otvaranjima, neizvjesna. Previše smo griješili u prvom dijelu utakmice i nismo bili na pravom nivou. U drugom dijelu promijenili smo obranu i došli u pozitivniji ritam. Na to su se povezale obrane Ećimović i uspjeli smo doći do vodstva od dva gola. Ponovno se neizvjesnost vratila na kraju, ali na sreću imali smo mirnoću u rukama i uspjeli zadržati vodstvo za slavlje. Sada nas čeka Brazil. Nećemo ništa previše mijenjati kod nas, a ono na što moramo pripaziti je njihova igra jedan na jedan u kojoj su dosta dobre te na njihove dvije jake individualke. Nadam se da ćemo pokazati bolju igru nego danas – rekao je trener reprezentacije Silvio Ivandija.

Novi susret hrvatske juniorke igraju za dva dana, točnije u utorak, 5. srpnja, kada će u 15 sati po našem vremenu snage odmjeriti s Brazilom.

SP JUNIORKI U-20 GRUPA B
HRVATSKA – AUSTRIJA 24:23 (12:14)

HRVATSKA: Ećimović (6), Hren (3); Zadravec 1, P. Posavec 10, S. Posavec 5, Krešić, Šenvald, Čalušić, D. Kalaus 5, L. Kalaus, Prkačin, Bebek, Babić, Ljubičić, Pavković 1, Boras 2. IZBORNIK. Silvio Ivandija.

AUSTRIJA: Hirsch (7), Posch 2, Flicker, Ivančok 6, Topić, Krautwaschl, Stanić 1, Mittendorfer 1, Oller, Kovacs 10, Reiss, Tomasini 1, Huber 1, Failmayer 1, Berlini, Magg.Juniroke-Hrv-Aust-2