Marijeta Vidak u utakmici s Norveškom // Foto David KrnanskyHrvatska ženska juniorska reprezentacija (igračice rođene 1992. i mlađe) ostvarila je prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Češkoj. Naše se djevojke u 2. kolu Skupine D uvjerljivo svladale Tunis 33:20. Bila je to jednosmjerna utakmica od samog početka. Hrvatska je zaigrala čvrtso u obrani i efikasno u napadu i već do poluvremena bilo je 17:7.

Izvještaj HRS-a

Razlika je rasla sve do 50. minute i visokih 26:9. No, potom, kao i s Norveškom, mali pad u završnici i Tunižanke na kraju mogu biti zadovoljne s -13. Najefikasnije u našim redovima Mila Toto s 8, te Katarina Ježić i Marija Milić s po 5 golova.

– Od samog početka zaigrali smo angažirano i čvrsto u obrani i Tunižanke to nisu mogle probiti. Napad je bio efikasan i konkretan. Opet smo pali u završnici, to nam se više ne smije dogoditi. Moramo dati sve od sebe i pokazati da se možemo nositi s najjačima – rekao je izbornik Nenad Šoštarić.

SP JUNIORKI D GRUPA 2. KOLO

TUNIS – HRVATSKA 20:30 (7:17)

BRNO – Dvorana Vodova. Gledatelja: 400. Suci: Gang Li i Ke Wang (Kina).

TUNIS: Zarrai, Ben Ali, Zarati, Chachoub 8, Hamrouni 1, Kefi, Ragoubi, Ammari, Hamza N,. Hamza Y. 1, Jlassi, Ben Chker 6, Chekir 2, Dhaouadi 2, Kablouti, Rajah. IZBORNIK: Mohamed Ali Semchaoui.

HRVATSKA: Jukić (6+2), Razum (7), Kapitanović; Dežić 1, A. Čović, Krsnik 4, Vukojević, Jakara 1, Toto 8, Debelić 2, Dragišić 2, Žuliček 1, Ježić 5, Vidak 4, Milić 5. IZBORNIK: Nenad Šoštarić.

SEDMERCI: Tunis 7(3), Hrvatska 4(3).

ISKLJUČENJA: Tunis 2 minute (Y. Hamza), Hrvatska 12 minuta (Vidak 2+2, Dragišić 2+2, Jakara, Ježić po 2).