Juniorke SP Rusija 2016. // Foto HRSHrvatska ženska juniorska rukometna reprezentacija završila je pripreme u Ivanić-Gradu i u subotu je otputovla na Svjetsko prvenstvo što se u Rusiji održava od 3. do 15. srpnja. Hrvatska igra u skupinu Bs Korejom, Francuskom, Brazilom, Tunisom i Austrijom. Prvu utakmicu Hrvatska igra u 11,00 u nedjelju 3. srpnja s Austrijom. (izvor: www.hrs.hr)

Raspored utakmica hrvatskih juniorki u grupi B:

Nedjelja, 3. srpnja u 11,00 Hrvatska – Austrija
Utorak, 5. srpnja u 15,00 Hrvatska – Brazil
Srijeda, 6. srpnja u 19,00 Hrvatska – Francuska
Četvrtak, 7. srpnja u 15,00 Hrvatska – Tunis
Subota, 9. srpnja u 13,00 Koreja – Hrvatska

Lista juniorki: Magdalena Ećimović (Split 2010), Doris Hren (Ivanić Grad), Paula Posavec i Stela Posavec (Zrinski), Ana Marija Babić (Koka), Nikolina Zadravec (Koka – Podravka Vegeta), Sara Šenvald (Podravka Vegeta, sada Lokomotiva), Anamarija Boras (Split), Josipa Bebek i Andrea Pavković (Dugo Selo), Marija Ljubičić, Ivana Krešić, Bernarda Čalušić, Dora Kalaus i Larissa Kalaus (sve Lokomotiva), Kristina Prkačin (Trešnjevka)

Uoči polaska u Rusiju trener reprezentacije Silvio Ivandija rekao je:

– Imali smo određenih problema tijekom priprema za Svjetsko prvenstvo. Ovo je naraštaj koji ima obveze oko fakulteta i upisa na fakultet, pa smo imali ponekih praznina u radu. Na treninzima je znalo nedostajati i do sedam igralica. No, prilagodili smo se situaciji i izvukli najbolje što smo mogli. Mučile su nas i ozljede Marije Ljubičić, Kristine Prkačin i Dore Kalaus, ali sad smo ih pred kraj priprema stabilizirali i one su spremne za natjecanje.

O skupini B i o tome što još treba prilagoditi natjecanju:

– Smatram da će ekipa spremno dočekati Svjetsko prvenstvo. Odigrali smo četiri pripremne utakmice, pobijedili smo naše kadetkinje i Sloveniju, a izgubili dvije od Danske. Upravo su nam te utakmice s Danskom, koje je aktualni europski prvak, pokazale da se s pravim pristupom možemo nositi i s takvima. Pratili smo turnir u Danskoj na kojem su nastupale reprezentacije Koreje i Norveške i sve su to ujednačene ekipe. Na ovom prvenstvu neće biti velikih razlika kao inače. U skupini imamo i Koreju i Francusku i to će biti ključne utakmice. Francuska ima sjajne vanjske pucačice i na to moramo posebno pripaziti. Ako bude sreće i zdravlja možemo dobro proći u skupini, pa čak i osvojiti prvo mjesto.

Prvu utakmicu Hrvatske igra s Austrijom.

– Austriju ne poznajemo najbolje. Ima veliki broj igračica s ovih prostora. Ne treba podcjenjivati nikoga, ali mislim da smo ipak jedna stepenica više od njih. Treba ipak biti oprezan, jer znamo da otvaranja nikada nisu lagana.

Dora Kalaus, koja igra na poziciji desnog vanjskog, kaže:

– Pripreme su bile odlične. Stručni stožer napravio je sve da nas što bolje pripremi i prilagodio se našim obvezama. Bilo je ponekih ozljeda i fakultetskih obaveza, ali u dobroj atmosferi i odličnoj komunikaciji s trenerima sve smo zadatke ispunile. Kondicijski trener Vuleta pomogao nam je da se u tom dijelu vratimo u formu. Raspored utakmica je odličan. Otvaramo s Austrijom s kojom smo samo jednom dosad igrale i pobijedile, ali naravno s obzirom na to da je to prva utakmica uvijek treba biti oprezan. Ono što je dobro je to da smo u pripremnim utakmicama s Danskom vidjele da s pravom motivacijom i voljom možemo igrati sa svima. Od njih smo na Europskom prvenstvu izgubile s deset razlike, a sada smo im bile uz bok, tako da se s pravim ozračjem i željom na ovom prvenstvu ne trebamo nikoga bojati.