kadetinjeNaše kadetkinje na Svjetskom prvenstvu u Slovačkoj danas poslije podne u Bratislavi su svladale reprezentaciju Japana s 30:26 (15:17) i do kraja preliminarnog natjecanja odigrat će još dvije utakmice, s Rusijom i s Angolom. Prvo u nedjelju 24. srpnja u 16 sati s Angolom, a onda za 1. mjesto u A skupini s Rusijom u ponedjeljak 25. srpnja u 20 sati.

Nakon vodstva u početku utakmice ponovio se scenarij iz utakmice s Njemačkom: Japan je stigao i prestigao i otišao na odmor s dva gola prednosti. No, sada već prepoznatljiva karakteristika ubojite završnice hrvastkih kadetkinja ponovila se i u ovoj utakmici. Nisu naše reprezentativke Japankama dale ni disati. A da su još realizirani ziceri (i sedmerci) upropašteni zbog brzopletosti, Japan bi se i teže proveo. Vidljiva je bila i nadmoć hrvatskih kadetkinja u fizičkoj spremi. Rezultat, pristup i prikazana igra za ocjenu su – odličan, pet!

Moramo pohvaliti Podravkine igračice u reprezentaciji: ima ih sedam. Na današnjoj utakmici dale su pola golova za Hrvatsku – 15 (naše prvotimke Karlovčan 7, Mrđen 5, Papac 3).

Utakmice pratimo putem www.ihf.info,statistiku na istoj stranici, a dodatne informacije koristimo od priopćenja HRS-a, kao što je izjava golmanice Magdalene Ečimović:

– Otvorili smo dobro utakmicu, igrali smo onako kako smo se dogovorili i kako smo htjeli. Međutim, na kraju prvog poluvremena pala nam je koncentracija i Japan nas je sustigao. Ovakve ekipe nam ne odgovaraju i znali smo da će biti izuzetno teško protiv njih. Na kraju smo skupile glave, borile se do kraja i još jednom sa željom i voljom preokrenule rezultat u svoju korist. Utakmica nas je iscrpila fizički i psihički. Sada je najbitnije dobro se odmoriti jer nas prekosutra čeka Angola – rekla je Ećimović.

U drugoj utakmici A grupe Rusija je svladala Kinu s 42:23 (21:7), a utakmica Njemačka – Angola završila je večeras 27:25 (16:13).

UTAKMICA 3. KOLA SP KADETKINJA U SLOVAČKOJ

HRVATSKA – JAPAN 30:26 (15:17)

BRATISLAVA – Ondřej Nepal Zimski stadion. Gledatelja:100. Sutkinje: Vanja Antić i Jelena Jakovljević (obje Srbija).

HRVATSKA: Bešen (-), Šafar (-+0), Ečimović 14/39+0); Japundža 6(3), Karlovčan 7, Franušić, Mikolić 4, Pletikosić 5(1), Kalčić, Mrđen 5, Papac 3, Jurlin, Dobrić, Horvat, Pavlović, Mrazović. IZBORNIK: Ivan Jerković.

JAPAN: Enoki (13/42+0), Kanayama (-+0); Sawada, Hayashi 1, Hama 2, Yoshioka 8, Yukomoto 1, Namiki 2(1), Nakamura, Nozaki, Shinkawa, Nakamura, Nakayama 7, Kinjo 5(1), Hatta, Nakasuji. IZBORNIK: Hirokazu Ishikawa.

SEDMERCI: Hrvatska 4(6), Japan 2(3).

ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 minuta (Japundža, Mrđen, Papac), Japan 8 minuta Hama i Yukumoto 2+2).