Kvaliteta koja dolazi, Lea Franušić // Foto IHFNakon 10:10 u poluvremenu, hrvatske kadetkinje na kraju su izgubile od Švedske 18:23 u utakmici koja je odlučivala o sedmom mjestu na Svjetskom prvenstvu u Slovačkoj. Postigle su isti plasman kao i mjesec dana prije juniorke na SP juniorki u Rusiji.

– Ponovila nam se priča kao i u posljednjih nekoliko utakmica. Obrana nam je bila odlična, ali napad nije pratio. Promašili smo previše zicera u ključnim trenucima i tako dopustili Švedskoj da se odvoji. Djevojke su na izmaku snaga nakon devet teških utakmica, ali moram reći da nisam nezadovoljan. Nedostajalo je određene kvalitete i na tome ćemo raditi sljedećih godinu dana. Uoči prvenstva minimalni cilj nam je bio završiti među osam najboljih i u tome smo uspjeli. Uspjeh je biti među prvih osam na svijetu i smatram da onaj tko misli drugačije da griješi – rekao je izbornik Ivan Jerković u priopćenju za novinare HRS-a.

Analize će praviti stručnjaci. S čim imam, s tim klimam, kaže kajkavska poslovica. Izbor (kvaliteta), pripreme i nastupi u rukama su izbornika i stručnog vodstva od kojih očekujemo optimizam za iduću akciju. Dio kadetkinja ispunit će dobnu granicu i neće to biti ista reprezentacija. S mladima uvijek iznova. S vjerom u mlade i njihovu kvalitetu.

Ivo Čičin-Mašansker

UTAKMICA ZA 7. MJESTO NA SP KADETKINJA U SLOVAČKOJ

HRVATSKA – ŠVEDSKA 18:23 (10:10)

BRATISLAVA – NTC dvorana. Gledatelja: 100. Suci: Li Zhaomeng i Liu Jianpeng (obojica Kina).

HRVATSKA: Bešen (-), Šafar (-), Ečimović (16+-/38); Japundža 4(1), Karlovčan 1, Franušić 1, Mikolić 2, Kalčić, Mrđen 1, Papac, Jurlin, Dobrić 1, Horvat 2, Pavlović, Mrazović 6. IZBORNIK: Ivan Jerković.

ŠVEDSKA: Nilsson (14+-/30), Andersson (-+0/1); Ingesson 2, Walstern 2, Stabkiewicz 1, Lindfors Ljuhs, De Jong 1, Linomark, Olsson 2, Lundback 1(1), Flodman 3, Scheuer Larsson 4, Wollmark 3, Rosell 1, Lofqvist 2, Thorleifsdottir 1. IZBORNIK: Erik Larholm.

SEDMERCI: Hrvatska 2(1), Švedska 1(1).

ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 minuta (Karlovčan, Mikolić, Mrazović), Švedska 2 minute (Olsson).