Reprezentacija kadetkinja 2016. godine // Foto HRSU utakmici za plasman od 5. do 8. mjesta na Svjetskom prvenstvu u Slovačkoj hrvatske kadetkinje izgubile su od Mađarske i sutra, u nedjelju 31. srpnja u 10,30 sati, igrat će za 7. mjesto ss Švedskom koja je izgubila susret s Francuskom 28:26 (16:15).

Mađarska je vodila cijelo vrijeme, od 1. minute. Hrvatska je imala puno grešaka u napadu, a kao da nije bilo pregleda igre, jer se u tom dijelu susreta forsirao napad preko lijeve strane, gdje je bila koncentrirana obrana Mađarica. Izgubljene lopte u napadu vješto je koristila mađarska reprezentacija, čije su djevojke bile puno brže i spretnije, pa je do prvog time outa izbornika Ivana Jerkovića u 12. minuti bilo 9:5 za Mađarsku. Nakon 11:6 u 16. minuti do kraja poluvremena Hrvastrka je dospjela do 13:10, uz jedan promašeni sedmerac. Mađarska je od 16. do 25. minute imala devetminutnu pauzu u postizanju golova.

U drugom poluvremenu razlikea od 3-4 gola se održavala do 42. minute od kada je do 48. minute bila 4 do 5 golova. Zabilježili smo zanimljovst: i u 45-oj i u 46-oj minuti u velikoj jurnjavi zabijena su po tri gola: bilo je to kako trener Podravke Vegete i izbornik A selekcije Goran Mrđen voli reči ”run and gun”. Goran Mrđen bio je u Bratislavi i promatrao utakmicu reprezentacije kojoj je na popisu i sedam Podravkinih igračica (Papac ozlijeđena).

Od 48. minute nastupila je faza odvajanja Mađarske, najprije na 6-7 razlike, a onda u zadnje dvije minute na 30:22 i konačnih 31:22.

– Otvoreno i iskreno mogu reći da trenutno nemamo kvalitetu za nešto više. Posebno nakon ozljede Pletikosić nemamo ideje u napadu. Kada posložimo obranu izgleda dobro, ali nažalost napad nas ne prati u tome. Trenutnom kvalitetom ne možemo parirati protivnicima. Što se tiče samog prvenstva nama je cilj bio ući među osam najboljih na svijetu i u tome smo uspjeli. Sada nas čeka još jedna utakmica. Još ne znamo hoće li to biti Francuska ili Švedska, ali pokušat ćemo se posložiti i probat ćemo sve od sebe u tom posljednjem susretu. Ovo natjecanje je veliko iskustvo ovim djevojkama – izjavio je nakon utakmice izbornik Ivan Jerković.

UTAKMICA ZA 5-8. MJESTO NA SP KADETKINJE U SLOVAČKOJ

MAĐARSKA – HRVATSKA 31:22 (13:10)

BRATISLAVA – NTC hala. Gledatelja: 100. Suci: Alaa Emam i Hossam Hedeia (obojica Egipat).

MAĐARSKA: Hlogyik (-+0/1), Suba (2+-/10), Danyi (10+1/33); Paszrot 4, Kuti 4, Pankotai, Marton 2, Hudak, Hornyak 7(1), Pal, Hafra 1, Lakatos 4, Szabo, Klujber 4, Fodor 4, Tovizi. IZBORNIK: Janos Hajdu.

HRVATSKA: Bešen (2+-/9), Šafar (0+-/3), Ečimović (3+0/24); Japundža 6(4), Karlovčan, Franušić 1, Mikolić, Pletikosić, Kalčić 4, Mrđen 6, Papac, Jurlin, Dobrić, Horvat, Pavlović, Mrazović 5. IZBORNIK: Ivan Jerković.

SEDMERCI: Mađarska 1(1), Hrvatska 5(4).

ISKLJUČENJA: Mađarska 6 minuta (Hornyak, Hafra, Klujber), Hrvatska 4 minute (Mikolić, Mrazović).