Kadetkinje-SP-2016 // Foto HRSHrvatska ženska kadetska reprezentacija počela je s trećom fazom priprema za nadolazeće Svjetsko prvenstvo (dakle, ne europsko, kako smo dosad bili informirani) što će se od 19. do 31. srpnja održati u Slovačkoj. Izabranice Ivana Jerkovića od četvrtka su u Umagu gdje će trenirati do 13. srpnja, a 10. srpnja odigrat će i prijateljsku utakmicu sa Slovenijom. Nova i posljednja faza priprema za Svjetsko prvenstvo zakazana je za 15. srpnja.

Na pripremama u Umagu su: Iva Šafar, Korina Karlovčan, Lara Pavlović, Ivona Mrđen, Iva Papac i Lea Franušić (Podravka), Lea Beličev i Katarina Živko (Lokomotiva ), Anna Dobrić i Antonela Kalčić (Zamet), Lucija Bešen (Sesvete Agroproteinka), Tena Japundža (Rovinj), Katja Mikolić (Arena), Matea Pletikosić (Budućnost), Gabrijela Jurlin (Split 2010), Katarina Mrazović (Ivanić), Lucija Zeba (Kozarmisleny) i Lucija Ivičević (Dalmatinka).

Na popisu pričuvnih igračica su: Leonarda Šenvald i Magdalena Horvat (Podravka), Ivana Dundović (Zamet), Magdalena Žderić (Dalmatinka), Maja Mihalina (Đakovo) Ena Car (Zrinski), Antonia Čivljak (Arena) i Ena Martinović (Sesvete Agroproteinka).

U stručnom stožeru, uz izbornika Ivana Jerkovića,su i trener Ante Burger, trener vratarki Goran Trajkovski i kondicijski trener Alen Marošević (obojica iz Podravke), fizioterapeut Bojan Strelec i tehniko Iva Kanjugović.

Iz klupskog stajališta vidljivo je koliko je prva ekipa Podravka Vegeta pomlađena, jer se u sastavu kadetske reprezentacije Hrvatske nalazi pet igračica prvog sastava: Mrđen, Papac, Pavlović, Karlovčan i Šafar. Iz Podravke Lino je Franušić, a dva trenera (Trajkovski i Marošević) također su iz Podravke. Iz tog razloga svi oni će se priključiti klupskim pripremama za novu sezonu tek od kolovoza, dok će ostati Podravke Vegete početi treninzima 25. srpnja (Kapitanović, Jukić, Nemaškalo, Zadravec, Džono, Debelić, Vidak, Krsnik, Dežić, Gugić, Milošević).