Kadetska-reprezentacija-2016Hrvatska ženska kadetska reprezentacija, koja će ovoga ljeta od 19. do 31. srpnja igrati na Svjetskom prvenstvu u Slovačkoj, okupit će se na kontrolnom treningu u Umagu od 2. do 5. lipnja. Održan je i ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo na koje su se naše kadetkinje plasirale osvojenim šestim mjestom na Europskom prvenstvu što je 2015. održalo u Makedoniji. Hrvatska će igrati u grupi A s Rusijom, Japanom, Njemačkom, Angolom i Čileom.

U grupi B su Mađarska, Brazil, Kina, Španjolska i Kongo, u grupi C su Rumunjska, Južna Koreja, Francuska, Mađarska, Kazahstan i Norveška i u skupini D Danska, Slovenija, Slovačka, Egipat, Argentina i Uzbekistan.

Izbornik Ivan Jerković, na akciju u Umagu pozvao je 22 igračice, a među njima je i sedam Podravkinih, šest je u pričuvi, od kojih jedna i iz Podravke, a u stručnom stožeru je i Podravkin trener vartarki Goran Trajkovski.

REPREZENTATIVNA LISTA

Iva Šafar, Korina Karlovčan, Magdalena Horvat, Lara Pavlović, Ivona Mrđen, Iva Papac, Lea Franušić (sve iz Podravke), Anna Dobrić i Antonela Kalčić (Zamet), Katja Mikolić i Antonia Čivljak (Arena), Ivana Stevanović (Osijek), Lucija Bešen (Sesvete Agroproteinka), Katarina Živko (Lokomotiva), Tena Japundža (Rovinj), Matea Pletikosić (Budućnost), Gabrijela Jurlin (Split 2010), Katarina Mrazović (Ivanić), Ena Car (Zrinski), Lucija Zeba (Kozarmisleny), Magdalena Žderić (Dalmatinka) i Maja Mihalina (Đakovo).

U pričuvi su Lea Beličev i Dora Lukić (Lokomotiva), Leonarda Šenvald (Podravka), Ivana Dundović (Zamet), Lucija Ivičević (Dalmatinka) i Manuela Runje (Sinj).

U stručnom stožeru su izbornik Ivan Jerković, trener Ante Burger, trener vratarki Goran Trajkovski i tehniko Iva Kanjugović.