SP Brazil logoŽdrijeb za završni turnir Svjetskog prvenstva u Brazilu održan je u Brazilu u subotu 2. srpnja. Hrvatska je svrstana u grupu D zajedno sa Švedskom, Danskom, Argentinom, Obalom Slonove Kosti i Urugvajem.

Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene održat će se od 2. do 18. prosinca u Brazilu. Na prvenstvu sudjeluju 24 reprezentacije svrstane u četiri grupe po šest reprezentacija, koje sudjeluju u prednatjecanju od 2. do 9. prosinca. Sustav natjecanja je takav da po četiri reprezentacije, njih 16, iz svake grupe igraju u četvrtfinalu (od 14. prosinca), a potom slijedi polufinale i finale. Preostalih osam igra tzv. President kup 11. i 12. prosinca (poredak od 17. do 24. mjesta).

Svjetsko prvenstvo će biti važan korak prema Olimpijskim igrama u Londonu 2012. Pobjednice će se izravno kvalificirati za London, a reprezentacije plasirane od 2. do 7. mjesta ulaze u kvalifikacije za Olimpijske igre. Bit će priređenea tri kvalifikacijska turnira u vremenu od 25. do 27. svibnja 2012. Reprezentacije koje na SP u Brazilu osvoje od 2. do 4. mjesta imaju pravo biti domaćin ta tri turnira.
Prvaci svijeta također će se automatski kvalificirati za Svjetsko prvenstvo 2013. u Srbiji kao branitelji naslova.
Utakmice će se igrati u sljedećim arenama: São Paulo: José Geraldo de Almeida (kapacitet 11.000), São Bernardo do Campo: Adib Moyses Dib (kapacitet 7000), Santos: Arena Santos (kapacitet 5000), Barueri: Jose Correa (kapacitet 5000).

SKUPINE ZAVRŠNICE SP
Skupina A:
Norveška (europski prvaci), Crna Gora, Angola (afrički prvak), Njemačka, Kina, Island.
Skupina B: Rusija (branitelj naslova), Kazahstan (azijski prvak), Nizozemska, Koreja, Španjolska, Australija (prvak Oceanije).
Skupina C: Rumunjska, Francuska, Brazil (domaćin SP-a i prvak Pan-američkih igara), Tunis, Kuba, Japan.
Skupina D: Švedska, Danska, Hrvatska, Argentina, Obala Slonove Kosti, Urugvaj