Navijači u razgovoru sa članovima Upravnog odbora // Foto Ivan Brkić, Glas Podravine

Osnovna tema sjednice Upravnog odbora Rukometnog kluba Podravka bila je utvrditi model rješavanja naslijeđenih dugovanja te osigurati normalno funkcioniranje kluba, kako je to u uvodu sjednice istaknuo i sam predsjednik RK Podravka Jorn Pedersen. Dugovanja je u jednom dijelu smanjio prijašnji sastav Upravnog odbora, ali su ona još uvijek vrlo velika.

Najbitnija poruka sa sjednice je u svakom slučaju da nema promjena u odnosu sponzora (Podravka, Belupo) prema rukometnom klubu, što znači da sredstva nisu smanjena za ovu godinu, već su i povećana, a što je pomoglo u isplati cjelokupnih zaostalih dugovanja igračicama, trenerima i osoblju kluba. Osim toga, definiran je plan i dinamika rješavanja problema proizašlih iz prošlosti kluba.
S obzirom na sportske rezultate, tj. ispadanje iz Kupa kupova, što nije financijski, već sportski problem, klub se fokusira na sezonu koja traje i nastoji osvojiti oba hrvatska naslova, prvenstvo i Hrvatski kup.

U raspravi o razini kvalitete i očekivanja u drugoj polovici godine, dakle u novoj sezoni, financije su, s obzirom na obvezu podmirenja dugovanja iz prošlosti, bile najveća prepreka u ostvarenju želja. No, do kraja sezone točno će se znati kakav će klub biti i u organizacijskom i u sportskom smislu.

Nakon povratka reprezentativki, u ponedjeljak počinju razgovori s igračicama. Razgovarat će se sa svim dosadašnjim igračicama, a ovisno o njihovim traženjima i klupskim mogućnostima stvorit će se ekipa koja bi krajem srpnja ušla u novu sezonu. Nakon što se obave razgovori s igračicama bit će održana konferencija za medije na kojoj će rukovodstvo kluba iznijeti sve važne podatke o dosadašnjim ostvarenjima i budućim planovima, što će u buduće biti češća praksa, zaključeno je na sjednici Upravnog odbora kluba.

Nakon sjednice Upravnog odbora s članovima je razgovarala i delegacija navijača, koji su iskazali brigu za budućnost ženskog rukometa i kluba, iznijeli svoje ideje, a za vrijeme trosatne sjednice mirno su čekali završetak. Klupsko rukovodstvo i tijekom sjednice i u susretu s njima iskazalo je visoko uvažavanje, bilo zadovoljno brigom navijača i zamolilo ih za potporu, uz obećanje češćih susreta. Predstavnici navijača izjavili su kako će i nadalje bodriti rukometni klub Podravka te kako razumiju trenutnu situaciju, ali i da očekuju maksimalan angažman ljudi koji vode klub kako bi se rukomet u Koprivnici što je moguće prije vratio na stare staze.

Navijači ispred dvorane // Foto Koprivnica.net